591 kilometre menzil sunan elektrikli SUV MG ZS EV satışa sunuldu! Tavsiye ettiklerimden biri!

Yeni MG ZS EV fiyat 2023.
Yeni MG ZS EV fiyat 2023.

591 kilometre menzil sunan elektrikli SUV MG ZS EV Türkiye’de satışa sunuldu! Tavsiye ettiklerimden biri! Yeni MG ZS EV fiyat 2023.

YOUTUBE KANALIM

MG markasını Türkiye’de temsil eden Doğan Trend Otomotiv, Mart ayı itibarıyla yüzde 100 elektrikli yeni ZS EV’yi, lansmana özel 1.379.000 TL’den satışa sundu. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Çin’den gelen elektrikli otomobillerin gümrük vergisi artırılmıştı.

Yenilenen birçok özelliğine ek olarak batarya kapasitesi de yükseltilen yeni MG ZS EV’nin 440 km WLTP menzili, şehir içi kullanımlarda 591 km’ye ulaşıyor. Yeni ZS EV, sunduğu yeni teknolojilerden biri olan V2L (Vehicle to Load) araçtan araca şarj özelliği sayesinde bilgisayar, klima, elektrikli ısıtıcı gibi elektronik cihazları kullanmaya imkan sağlıyor. Aynı zamanda bu özellik sayesinde bir e-scooter, e-bisiklet ve elektrikli otomobilleri de şarj etmek mümkün.

Yeni MG ZS EV fiyat 2023

Yeni MG ZS EV daha güçlü

ZS’in en yeni versiyonu yüzde 100 elektrikli ZS EV’nin performans değerlerinde de önemli gelişimler sağlandı. 105 kW yerine artık 115 kW (155 HP) güç üreten elektrik motoru besleyen batarya kapasitesi de 44,5 kWsa’den 72,6 kWsa’e yükseltildi. Şarj süresini kısaltacak geliştirmeler de yapıldı, dahili AC şarj gücünün kapasitesi 11 kWsa’e artırıldı. Azami DC şarj gücü 92 kW’ye yükseltilerek yüzde 30’dan 80’e olan şarj süresi 40 dakikadan 30 dakikaya indirildi.

Yeni ZS EV’nin enerji tüketimi 17,8 kWsa/100 km’ye düşerken WLTP menzili 263 km’den 440 km’ye çıktı. Yeni model, tüm bunlara ek olarak artık şehir içinde 335 km yerine 591 km’lik menzile ulaşabilmesiyle segmentindeki en iddialı seçeneklerden biri konumuna geliyor. Maksimum hız ise 140 km/sa’ten 175 km/sa’e yükseltilen Yeni ZS EV, 0-50 km/s hızlanmasını 3,6 saniyede ve 0-100 km/s hızlanmasını 8,6 saniyede tamamlıyor.

Yeni MG ZS EV fiyat 2023

Yeni MG ZS EV 3 farklı sürüş modu

Sahip olduğu Eco, Normal ve Sport olarak 3 farklı sürüş modu ve 3 seviyeli enerji geri kazanım seçeneği sunan KERS (Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi), ZS EV kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verirken menzilinin de kontrol edilmesine olanak tanıyor. Akıllı batarya yönetim sistemi ile çok daha verimli batarya kullanımı sağlayan ZS EV’nin üst düzey batarya koruma özelliği ile de güvenlik ön planda tutuluyor.

Yeni MG ZS EV, geliştirilen özellikleriyle kalabalık aileler de dahil olmak üzere herkese hem günlük hem de haftasonu yolculuklarında eksiksiz bir yol arkadaşı oluyor. Sınıfının en geniş iç hacimlerinden birini sunan ZS EV, MG’nin ses ve titreşim konusundaki üstün NVH değerlerinde yeni bir seviyeye erişiyor. EDS Akustik Panel Kaplaması, çamurluk iç panellerindeki özel yalıtım ve Michelin 3ST lastikler gibi çok sayıdaki akustik konforu iyileştirici sayesinde yeni ZS EV ile tüm yolculuklar konforlu ve sessiz oluyor. 448 litre ile 1166 litre arasında değiştirilen bagaj hacmine ek olarak iç mekanda 23 farklı saklama alanıyla fonskiyonellik artırılıyor. 50 kg taşıma kapasiteli alüminyum tavan rayları var. Buna ek olarak 500 kg çekme kapasitesiyle de hafta sonu kaçamakları için ideal bir SUV oluyor.

ARABA HABERCİSİ MART 2023 SAYISINI İNDİR

Araba Habercisi Mart 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Yeni MG ZS EV fiyat 2023.

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 49. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 49. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 49. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Yeni MG ZS EV fiyat 2023.

Yeni MG ZS EV fiyat 2023

Yeni MG ZS EV fiyat 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba