BMW’nin Ana Vatanı Almanya’da Yeni Fabrika Açmasına İzin Verilmedi!

BMW Fabrika Yatırımını Temyiz Mahkemesi reddetti
BMW Fabrika Yatırımını Temyiz Mahkemesi reddetti

BMW Fabrika Yatırımını Temyiz Mahkemesi reddetti! Avrupa Birliği yüksek mahkemesi, BMW Grubu’nun temyiz başvurusunu reddetti. BMW, Doğu Almanya’da yapacağı yatırım için devletten alacağı miktarın beklediği oranda gerçekleşmemesi nedeniyle açtığı davayı kaybetmişti. Kaybettiği davayı temyize götüren BMW, buradan çıkar kararla da eli boş döndü. BMW Fabrika Yatırımını Temyiz Mahkemesi reddetti.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Komisyon tarafından verilen kararda, Leipzig’de iki elektrikli modelin üretimini artırmak için BMW’in yapacağı yatırıma karşılık 17 Milyon Euro’dan fazla destek alamayacağı belirtildi. BMW, bu fabrikasında tam elektrikli i3 ve i8 plug-in hibrit araçlarını üretmeyi planlıyordu. Yapılacak yatırımla beraber bu hatlarda 800’den fazla kişinin de istihdam edileceği açıklanmıştı.
Almanya başlangıçta bu proje için 45 Milyon Euro vermeyi planlamıştı. Ancak AB Komisyonu 17 Milyon Euro’dan daha fazla verilemeyeceğine karar verdi. BMW, Komisyon’un proje maliyetini hesaplamada bazı hatalar yaptığı iddiasıyla kararı temyize götürmüştü. 2017 yılının Eylül ayında açılan davada çıkan karar doğrultusunda BMW’nin istediği yatırım teşvik tutarını alamayacağına kesin olarak karar verildi. Temyizde de karar reddedildi.

BMW’in anavatanı olan Almanya’da böyle bir engelle karşılaşmış olması başka ülkelerde üretim ihtimallerini değerlendirmeye başlanacağı öngörülüyor. Volkswagen fabrikası için Türkiye’nin vereceği destek miktarını düşününce, Avrupa Birliğinin birkaç milyon Euro’nun hesabını yapmış olması, umarız ki yatırım için en ideal ülke olarak Türkiye’nin sürekli gündemde tutulmasını sağlar.

Otonom/Şoförsüz Kamyonlar Geliyor! 40 Yıllık Kaptanların İşini Elinden mi Alacaklar?

[irp posts=”4760″ name=”Araba Test: Volkswagen T-Roc Benzinli Otomatik Seçeneği ile Vitrinin Önüne Çıkar!”]

Nakliyede en büyük maliyet olan yakıt tasarrufunu sağlayan sistem, aslında en büyük problemi de çözüyor; o da şoför sıkıntısı. Adamlar konuya bu şekilde duygusuz bir yaklaşım sergiliyor ve bu işten geçimini sağlayan milyonlarca insanı görmezden geliyor! Hem insandan kaynaklı trafik kazalarının önüne geçmek hem de 24 saat çalıştırılabilir bir sistem sağlayan otonom sürüş teknolojisi nakliye sektörünü baştan aşağıya değiştirecek gibi gözüküyor.

Nakliyede otonom sürüş teknolojilerine odaklanan Silikon Vadisi şirketi Peloton Teknoloji’nin Pazarlama Başkan Yardımcısı Rod McLane konu hakkında açıklamalarda bulundu. 2026 yılında ABD’nin 176.000 adetlik tır eksiği olacağına dikkat çeken McLane, bu nedenle verimli taşımacılık için çözümler geliştirdiklerini belirtti. Kamyonların konvoy oluşturarak birbirine yakın gitmelerinin de ciddi bir yakıt tasarrufu sağladığına dikkat çekti.

Otonom/Şoförsüz Kamyonlar Geliyor! 40 Yıllık Kaptanların İşini Elinden mi Alacaklar?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba