AKO Akü’den Yıllık 10 Milyon Adetlik Üretim Hedefi! AKO Akü 64 Ülkeye ihracat gerçekleştiriyor!

AKO Akü Üretim Hedefleri Açıklandı!
AKO Akü Üretim Hedefleri Açıklandı!

AKO Akü Üretim Hedefleri Açıklandı, Türkiye Akü Üretim Rakamları, Türk Akü Üreticileri, Akü Üreten Firmalar, Türkiye akü üretimi, detayları haberde. AKO Grup bünyesinde hizmet veren AKO Akü, hedeflerini açıkladı. AKO Akü, 64 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yakın planlı hedefleri yıllık 10 milyon adet üretim. AKO Akü Üretim Hedefleri Açıklandı!

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Türkiye’de Hangi Marka Kaç Tane Araç Satıyor? Ayrım Olmadan İşte Tüm Markalar ve Satışları!

Türkiye’de Matrix Press (Punch) ve Kaizen Tüneli teknolojisini bir arada kullanan tek üretim tesisi olma özelliğine sahip, yüksek teknolojiyle endüstri 4.0 platformu üzerine kurulu ve tescilli Ar-Ge Merkezi kimliği taşıyan fabrikasında önümüzdeki 7 yıl içinde yıllık üretim hedefini 10 milyon adet olarak belirledi. Bünyesindeki Akü Geri Dönüşüm tesisi ile birlikte, ülkemizin akü alanında en yeni ve en büyük yatırımı olma özelliği taşıyan AKO Akü, 64 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Türk sanayinin yerli sermayeli gücü AKO Grup bünyesinde Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren AKO Akü fabrikası, üretim tesisi olmanın ötesinde, Bakanlık tarafından tescil edilmiş bir Ar-Ge merkezi olması ve sıfır atık teknolojisine sahip tek Akü Geri Dönüşüm tesisi ile akü alanında ülkemizin en yeni ve en büyük yatırımı olma özelliği taşıyor. Akü üretiminde sektörde kullanılan en gelişmiş ve görece en iyi sonuçları veren üretim tekniği olan Matrix Press (Punch) ve Kaizen Tüneli teknolojisi Türkiye’de sadece AKO Akü’de bir arada kullanılıyor.

[irp posts=”8166″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli! Dergilik’te!”]

AKO Akü Yakın Vadeli Hedef Yıllık 10 Milyon Üretim Adedi.

AKO Akü’nün öncelikli yakın vadeli hedefi, önümüzdeki 7 yıl içinde yıllık 10 milyon üretim adedine ulaşmak. Türkiye’de üretilen otomobil adetine oranla üretilen akü adetinin de az olduğunu ifade eden AKO Akü Genel Müdür Dr. Hulki Büyükkalender, “Ülke olarak katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Türkiye’deki otomobil fabrikalarının kaydettiği gelişmeyi akü fabrikalarının da yeterince gösterdiği kanaatinde değilim” dedi. Büyükkalender, Kore örneğinden yola çıkarak konuyu şöyle özetledi: “Üretilen akü miktarının yıllık yaklaşık 50 milyon adete yakın olduğu bir ülke Kore. Türkiye ve Kore’nin kendi iç pazarında tüketimi 5 milyon adet. Bu anlamda Kore’ye bakıldığında üretiminin 10’da birinin iç pazara verildiğini görüyoruz. Bu da geri kalanının ihracata yönlendirildiği anlamına geliyor. Türkiye’de ise bu toplam üretim 20 milyonlarda kalıyor.”

Türkiye’ye Teknoloji Liderliği Kazandırma Hedefi.

AKO Akü, Ar-Ge Merkezinde, farklı üniversiteler ve yurtdışından bilim adamlarıyla projeler yürütülüyor. Bu projelerde elde edilen bilgi birikimi ve verilerle özellikle EFB, Start/Stop ve proses bazlı Ar-Ge çalışmaları sonuca ulaştırılarak üretime yansımış durumda. Bu yönüyle AKO Akü, Ar-Ge’den doğrudan beslenen bir üretim tesisi olarak nitelendiriliyor.

AKO Akü Üretim Hedefleri Açıklandı! Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba