Almanya Otomobil Üretiminde İnanılmaz Düşüş!

Otomobil Üretimi, Araç Üretimi, Araba Üretimi, Otomotiv Üretim Rakamları, Otomobil Üretim Rakamları. Almanya Otomobil Üretim Rakamları 2019.

Youtube Kanalımız.

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Almanya Otomobil Üretim Rakamları 2019.

Almanya Otomobil Üretim Rakamları 2019. Almanya’nın otomobil üretimi geçen yıl 4.66 milyon adet ile 1996 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BMW Dizel Hibrit 3 Serisi Geliyor! Şaka değil

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya küresel ticaret savaşının etkilerinden zarar görürken, Alman firmalarının otomobil üretimi de 23 yılın en düşüğüne geriledi.

Triger Kayışı Nedir? Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

Volkswagen, BMW ve Daimler gibi üreticiler geçtiğimiz yıl Almanya’daki fabrikalarında 4.66 milyon araç üreterek 1966’dan beri en zayıf üretim performansını gerçekleştirdi.

Ülkenin otomobil lobilerinden VDA ise Pazartesi paylaştığı rakamlarda, % 9’luk düşüşün uluslararası piyasalardaki talebin azalmasından kaynaklandığını söyledi.

Almanya’nın küresel imalat merkezi olma statüsü otomotiv endüstrisine dayanıyordu. Fakat 2015’te Volkswagen’in dizel emisyonu denetimlerinde kamuoyunu yanıltmasıyla artan çevre kirliliği endişeleri, ticaret çatışmaları ve yavaşlayan ekonomi talebi baskılamaya başladı. Daimler, Volkswagen ve parça sağlayıcısı Continental AG ise işten çıkartmalar ile maliyetleri düşürmeye çalışıyor.

Bununla beraber, otomotiv endüstrisi Daimler’e eşit piyasa değerine sahip Uber gibi sürüş hizmeti sağlayan şirketlerle rekabet edebilmek için çevre dostu araçların geliştirilmesine milyarlarca euro harcadı.

Almanya’nın yerel otomobil piyasası geçen sene alıcıların 3.6 milyon yeni araç kaydı gerçekleştirmesi ile beraber % 5 büyüdü. VDA’ya göre bu büyüme 2009’dan beri en iyi rakam, ancak pazar bu sene daralacak gibi duruyor.

Federal Motorlu Taşıt Otoritesi’ne (KBA) göre ise, geçen sene 63,281 elektrikli araba sattıktan sonra Avrupa’daki en büyük elektrikli araba pazarı olan Almanya, Norveç karşısında liderliğini sağlamlaştırdı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba