Kia Satışlarıyla Avrupa’da Fırtına Gibi Esiyor

Kia Avrupa, Kia Avrupa Satışları, Kia Avrupa Satış Rakamları, Kia Satış Rakamları, Kia Kaç Tane Satıyor, Kia Avrupa Satış Rekoru Kırdı.

EDS Kameraları Hızı Kaç Metreden Ölçebiliyor?

Kia, marka tarihinde bir rekora imza atarak Avrupa’da ilk defa yarım milyondan fazla araç satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıla göre satışlarını %1,7 oranında artıran marka, Avrupa’da 502.845 adetlik satış yaptı.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Bu satış başarısının arkasında Kia’nın her geçen gün geliştirdiği müşteri ilişkilerinin katkısı büyük. Ayrıca Kia modellerine eklenen hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli modellerle beraber yenilenen Ceed ve Stonic modellerinin de etkisi oldu.

Triger Kayışı Nedir? Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

Kia Avrupa Satış Rekoru Kırdı.

Kia Avrupa Müdürü Emilio Herrera, ‘2019 yılı Kia için önemli bir yıl oldu. Yenilediğimiz modellerimiz ve elektriklenen modellerimizle birlikte iyi bir ivme yakaladık. Müşteri kitlemiz elektrikli modellerimize son derece büyük ilgi gösteriyor’ dedi.

Artan müşteri ilgisi ve model gamıyla birlikte Kia’nın hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli modellerinin satışı geçen yıla göre %14,4 oranında artarak 66.486 adet satıldı. En çok satılan elektrikli modeli ise Niro oldu. 2019 yılında Niro Hibrit 37.475 adet satıldı. Niro plug-in hibrit 10.144, tamamen elektrikli Niro ise 9.900 adet satıldı. Tamamen elektrikli Soul EV modeli ise 13.132 adet satıldı. Optima plug-in hibrit modeli ise hem sedan hem de stationwagon seçeneğiyle geçtiğimiz yıla oranla %23,2 oranında artarak 5.635 adet sattı.

Kia’nın Avrupa satışlarını sırtlayan iki önemli model ise Ceed ve Sportage oldu. Ceed model ailesi 110.201 adet satarken, Sportage ise 109.838 adet satıldı.

Kia’nın güncel satış fiyatlarına ulaşmak için tıklayınız.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba