Jaguar’ın Geliştirdiği Yeni Sistem Sayesinde Direksiyon Başında Uyumak Yok! Sistemi Yenilemişler!

Araba Kullanırken Uyamaya Son Veren Teknoloji.
Araba Kullanırken Uyamaya Son Veren Teknoloji.

Uzun çalışma saatlerinden günlük okul çalışmalarına ve stresli iş yerlerine kadar Jaguar, birçok insanın hayatının ne kadar yoğun olduğunu biliyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmada her sekiz sürücüden biri yolculuk esnasında uykuya yenik düşüyor. Bu durum da ölümcül kazaların %25’ini oluşturuyor. Araba Kullanırken Uyamaya Son Veren Teknoloji.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Jaguar sürücülerin ve yolcuların yaşamını güvene almak için Sürücü Durum Monitörü adında yeni bir sistem geliştirdi. Bu sistem, sürücüde yorgunluk ve uyuşukluk belirtisi tespit ederse sürücüyü hemen uyaran bir teknolojidir. Bu sistem, elektronik güç destekli direksiyon sistemi, pedal tepkileri ve genel sürüş davranışı dahil olmak üzere saniyenin binde birinde ölçülen binlerce veriyi değerlendiriyor. Karışık algoritmalar sürücünün yorulup yorulmadığını belirlemek için bu verileri analiz eder.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

E-PACE başta olmak üzere tüm Jaguar modellerine entegre edilen Sürücü Durum Monitörü, sürücünün yorgun olup olmadığını tespit ediyor. Gerekirse erken mola vermesi için sürücüyü uyarır.  E-PACE’in gösterge panelinde kahve fincanı simgesi belirir ve gerektiğinde sistem sesli bir uyarı yapar.

Sistemi geliştiren mühendis ekibinin yetkilisi David Willey yaptığı açıklamada, ‘Uykulu sürücüler ile ilgili olan istatistikler şok edicidir bunu farkına vardığınızda bu konuyla neredeyse kimsenin ilgilenmediğini göreceksiniz. Jaguar’ın Sürücü Durum Monitörü gibi kaza riskini azaltmaya yönelik alınan önlemler memnuniyetle karşılanacaktır. Yorgunluğun tek gerçek tedavisi dinlenmektir. Sürücüler kendilerini yorgun hissediyorlarsa veya araç tarafından uyarılırlarsa arabayı en yakın güvenli bölgeye çekmeli, kafeinli bir içecek almalı ve kısa bir süre de olsa dinlenmelidir’ dedi.

Jaguar E-PACE sürücüleri ve yolcuları güvende tutmak için bir dizi gelişmiş sürücü destek sistemi ile donatılmıştır. Tüm standart Jaguar modellerinin özellikleri içinde otomatik acil durum freni, şerit destek sistemi, hız sabitleyici ve park kamerası bulunmaktadır.

Bu sistem daha önce de karşımıza çıktı ve kullanılıyor. Ancak Jaguar son derece iyi çalışan bir sistem geliştirdiğini iddia ediyor.

Araba Kullanırken Uyamaya Son Veren Teknoloji. Araba Habercisi Dergisi.

Skoda’nın En Miniği de Elektriklendi! CitigoE iV Tek Şarj ile 250 Km Menzil Sunuyor!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba