Kontrollü Drifte Bile İzin veren Arkadan İtişli V10 Motorlu Audi R8 Ortaya Çıktı! Şimşek Gibi!

Audi R8 V10 Yorumları Neler?
Audi R8 V10 Yorumları Neler?

Audi 2018 yılında sınırlı üretilen arkadan itişli R8 modeliyle araba severlerin beğenilerini toplamıştı. Şimdi ise Audi, koyduğu hedef ile yeni bir konsept ve yeni bir ad ile segmentinde kalıcı olarak eski yerini almak istiyor. Yeni Audi R8’in motor kaputunun altında yer alan V10 motor 540 beygir güç üretiyor.  Bu yeni modelin tüm özelliklerini, mekanik bir diferansiyel ile sağlanan arkadan çekişi kullanma özellikleri ve kontrollü drift özelliğine sahip olan akıllı bir dengeleme kontrol sistemi ile birleştiriyor. Audi R8 V10 Yorumları Neler?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Audi Genel Müdürü Oliver Hoffman yaptığı açıklamada, ‘2018 yılında sınırlı sayıda Audi R8 serisi ürettik. R8-LMS modelinden esinlenerek yapılan bu araç müşterilerimizi hemen etkiledi. Şimdi yeni V10 motor seçeneğimiz de R8 ailesinin bir parçası olacak. Seri üretim modelini piyasaya sürdüğümüz gibi, R8 LMS GT4 yarış arabasını da farklı bir görünümle sunuyoruz.” dedi.

Yeni tasarım özellikleri, Coupe veya Spyder olarak karşımıza çıkan Audi R8 V10’un dinamiklerini mükemmel bir şekilde vurgulamaktadır. Yeni tasarımda ön ızgara artık daha geniş ve daha düz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ayrıca kaputun altında yer alan altıgen hava girişi de markanın simgesi haline gelen Audi Sport Quattro’yu simgeliyor.

Audi, aracın kalbi olan yüksek performanslı 5.2 litrelik V10 motorunu arka tarafa yerleştirmiştir. Yeni V10 motorun tepkileri neredeyse yıldırım hızında. 540 beygir güç ve 540 Nm tork değerine sahip olan motor 6.500 devir çevirebiliyor. Aynı zamanda çıkardığı eşsiz sesiyle de mükemmel bir sürüş deneyimi yaşatır. R8 V10 Coupe 0-100 km/s hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 320 km/s’dir. Spyder modeli için de performansı çok farklı değil. 0-100 km/s hızlanmasını daha iyi bir performans ile 3,8 saniyede tamamlayan Spyder modelinin maksimum hızı ise 317 km/s’dir.

Yeni R8’in arkadan çekişli sistemi çok özel bir deneyim yaşatıyor. Eğer ESC (Elektronik Stabilizasyon Kontrolü) ile birlikte spor modu etkinleştirilirse araç kontrollü bir drifte de izin vermektedir.

BMW M8 Competition Gran Coupe 625 beygir gücüyle etkileyici bir performans sunuyor!

Audi R8 V10 Yorumları Neler? Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba