Aston Martin’in ilk Elektrikli Modeli Rapide E Üretime Hazır! 610 Beygir Gücünde!

Aston Martin Rapide E
Aston Martin Rapide E

Aston Martin‘in ilk Elektrikli Modeli Rapide E Üretime Hazır! 610 Beygir Gücünde! Aston Martin Rapide E

Araba Dergisi, Araba Test, Araba Sürüş, Araba Yorum, Araba Haber, Aston Martin Haber, Aston Martin Yorum, Aston Martin Özellikler, Rapide E Özellikler

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Çin’in Auto Shanghai Otomobil Fuarı‘nda Elektrikli Aston Martin Rapide E sergilendi. Bugün ilk defa Şangay’da gösterilen Aston Martin’in elektriklisi Rapide E, 610 beygir güç ve 950 Nm tork üreten elektrikli motor kullanıyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Rapide E’nin menzili, 320 kilometrenin üzerine çıkıyor. Aracın son hızı olarak 248 km/s olarak açıklanırken, 0-100 km/s hızlanması için 4 saniyenin yeterli olduğu belirtiliyor.

Elektrikli söz konusu olunca aracın bildik sportif göstergeleri yerini bilgilere daha fazla yer verilen, akü şarj durumu gibi detayların kontrol edildiği dijital gösterge paneline yer verilmiş. Sipariş üzerine satın alınabilecek araçtan sadece 155 adet üretileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Aston Martin Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Tasarım Sorumlusu Marek Reichman yaptığı açıklamada tarihi bir an yaşadıklarını dile getirirken, Aston Martin Vulcan, Vanquish Zagato ailesi ve DB4 GT gibi aile genlerine bağlı kaldıklarını da söyledi. İddialı performans, kaliteli yaşam alanı detayları, yırtıcı görünüme sahip olan Aston Martin’in elektriklisi Rapide E ile marka elektrikli arabalar dünyasına da adım atmış oldu.

[irp posts=”3751″ name=”Youtube MSE Medya Kanalında Mercedes CLS 400d Testim Yayında! Abone Ol Kaçırma!”]

Aston Martin Rapide E

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

Aston Martin Rapide E, Elektrikli Aston Martin, Araba Dergisi, Araba Test, Araba Haber, Araba Yorum, Araba Sürüş, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba

 

***

 

50 Milyon TL’lik Aston Martin! Karşınızda Sadece 19 Tane Üretilecek DB4 GT Zagato!

1.2 mm. kalınlığındaki alüminyumun, yüzlerce saatlik el işçiliğiyle üretilecek olan Aston Martin DB4 GT Zagato’nun gövdesi, üretim tekniğiyle de neredeyse 60 yıl önceki ilk versiyonuyla aynı olacak. DB4 GT Zagato yalnızca 19 adet üretilecek.

2017 yılında koleksiyonerlerin ilgi odağı olan sadece 25 adet üretilmiş olan DB4 GT Continuation modeli oldukça dikkat çekmişti. Aston Martin DB5 Goldfinger versiyonunun ise 2020 yılında satışa sunulması planlanıyor.

Aston Martin Works Yönetim Kurulu Başkanı Paul Spires yaptığı açıklamada, tüm hünerlerini gerek el işçiliği gerekse son teknoloji ögelerini kullanmakta 19 adet DB4 GT Zagato üretiminde göstereceklerini belirtti. Orijinal tasarıma sadık kalarak günümüz mühendisliğini en iyi şekilde yansıtacaklarını da ekledi. İtalyan otomotiv tasarım ikonları olan DBS GT Zagato ve DB4 GT Zagato modellerinde 60 yıllık tutkuyu kanıtlayacak bir çalışma yaptıklarını söyledi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba