Adını İskandinav Mitolojisinden Alan Aston Martin Valhalla Sadece 500 Adet Üretilecek!

Aston Martin Valhalla
Aston Martin Valhalla

Daha önce AM-RB 003 kod adıyla tanımlanan Aston Martin’in Red Bull Gelişmiş Teknolojiler ve Adrian Newey ile yaptığı ortadan motorlu hipercar işbirliği resmileşti ve Aston Martin Valhalla olarak piyasaya çıkıyor. Aston Martin Valhalla

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

İsmini İskandinav mitolojisindeki bir zaferden alan Valhalla, Aston Martin’in Valkyrie modelinin sunduğu üstün performansı takip ediyor. Valkyrie’nin öncülüğünde hafifletilmiş yapısı ve üstün aerodinamik özellikleri bulunan Valhalla, yüksek verimli V6 turbo benzinli motor ve akülü elektrikli hibrit sistem kombinasyonu ile gücünü yere aktaracak. Tamamen karbon fiberden üretilen Valhalla sadece 500 adet üretilecek.

[irp posts=”4975″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran 2019 Sayısı Dergiliklerde Yayına Çıktı! Kaçırmayın Yazık Olur!”]

En Çok Satan SUV Hangisi? Nissan ve Peugeot Rekabetine Ay Ay Baktım!

Aston Martin Lagonda Başkanı ve Grup CEO’su Andy Palmer Valhalla modeli hakkında şunları aktardı: “Aston Martin model adları her zaman büyük ilgi görüyor. Bunu sağlamamızdaki en büyük etken her zaman model isimleri arka planlarında bir duygu ve hikaye barındırıyor. Valkyrie’nin ardından Aston Martin Valhalla’nın kendi başına güçlü bir hikayesinin olması gerektiğini biliyorduk. Aynı zamanda da süreklilik ve net bir bağlantı sağlamak istiyorduk. İskandinav mitolojisi öyle güçlü bir dil ve zengin bir hikaye anlatımı içeriyor ki, AM-RB 003 Valkyrie’nin temasını izlemeli diye düşündük. Sahip olacak kadar şanslı olanlar için, adının şan ve mutluluk çağrışımlarını takdir edeceklerinden eminim. Çünkü dünyada Aston Martin Valhalla’nın sürücü koltuğundan daha iyi kutsal alan oldukça az.”

İskandinav mitolojisinde Valhalla kelimenin tam anlamıyla çevirisi yapıldığında “düşmüşlerin salonu” anlamına geliyor. Asgard’da, Dokuz Bölge’den biri olan muazzam ve görkemli bir salon. Bir savaşçının cenneti olarak da nitelendirilen ve burada savaşta katledilenlerin ruhları Valkyries tarafından seçilen ve yönlendirilen, ölenleri İskandinav tanrılarının babası olan Odin’in emriyle toplayan bir grup savaşçı olarak adlandırılıyor.

Araba Habercisi Dergisi

Aston Martin Valhalla

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba