Audi 9.500 Kişiyi İşten Çıkaracak 2000 Kişi Alacak!

Audi İşten Çıkarmalar 2019
Audi İşten Çıkarmalar 2019

Audi, Almanya’daki iş gücünün %15’ine denk gelen 9.500 kişiyi işten çıkaracak. Bu işten çıkarmanın 2025 yılına kadar gerçekleşeceğini belirtiyor. Sebebi ise Alman otomobil devinin üretimini elektrikli modelleri için yeniden tasarlaması olarak öne çıkıyor. Elektrikli araçların üretimi için ise 2.000 yeni çalışan alınacağı da gelen bilgiler arasında. Audi İşten Çıkarmalar 2019.

Araba Dergisi, Araba Dergileri, Otomobil Dergisi.

youtube.com/msemedya

Audi yaptığı açıklamada, ‘Marka olarak kendimizi geleceğe hazırlamalıyız. Bu yüzden de bazı işler artık geçerliliğini yitirdi. Ancak yeni iş alanları da açıyoruz’ dedi.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Audi’nin yenileyeceği model gamında ilk olarak TT Coupe’nin elektrikli versiyonunu piyasaya sunması bekleniyor. Elektrikli arabalardaki yükselen ivmeyi yakalamak için Audi, önümüzdeki iki sene içerisinde 5 farklı tam elektrikli ve 7 tane de plug-in hibrit model çıkarmayı planlıyor. 2025 yılında ise model gamında 30 adet elektrikli ve/veya hibrit modelin yer alacağını belirtelim. Fakat bu elektrikli dönüşümün oldukça pahalı olduğu da su götürmez bir gerçek. Örneğin, Audi’nin tam elektrikli modeli E-tron’un geliştirme sürecinde yapılan yatırımın Audi’nin karını %6-7,8 oranında düşürdü. Audi, sadece fabrika çalışanları değil yönetim kademesinde de işten çıkarmalar yapacak. Böylece yönetim kademesinde ödediği ücreti %9-11 arasında azaltmayı planlıyor.

Audi, yapacağı elektrikli araç hamlesiyle, Çin’in ön plana çıktığı endüstri içerisinde çok geç kalmadan pay kapmayı planlıyor. Aynı zamanda Avrupa’da uygulanan yeni emisyon değerleriyle de mücadele konusunda avantajlı konum sahibi olmak istiyor. Bu akıllı hamle ile her ne kadar çalışan sayısı ilk etapta düşecek olsa da elektrikli dönüşümle beraber yeni iş alanlarının da açılmasıyla beraber daha nitelikli iş imkanları sunacağını söyleyebiliriz.

Audi İşten Çıkarmalar 2019.

Audi 2018 Yılına Kadar Çin’in En İyi Premium Markasıydı! 2019 Yılında Liderliği Kaybetti!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba