Yeni Audi RS4 Tanıtıldı! Tek Kelimeyle Muh-te-şem Olmuş! Teknik Özellikleri Neler?

Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?
Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?

Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler, Audi RS4 Avant Yorumları, Audi RS4 Yorum, 2020 Audi RS4, Yeni Audi RS4 Yorumları, Araç Testleri, detaylar haberde. Audi, yeni modellerini arka arkaya tanıtmaya devam ediyor. Tanıtılan son Audi modeli ise RS4 oldu. Audi’nin en son mühendisliği ve teknolojisiyle artık son derece modern olan RS4, eşsiz performansından da ödün vermiyor. 1999 yılından bugüne üretilen RS4, Audi’nin RS kategorisinde en çok sattığı model olarak da öne çıkıyor. Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?

Araba Habercisi Dergisi, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Yeni Audi RS4 Avant’ın ön tasarımı tamamen yeniden tasarlandı. Yenilenen tampon tasarımıyla daha geniş bir ızgaraya sahip olan Audi RS4, logoyu tampondaki ızgarayla birleştirerek motor kaputu çizgisi yaratmış. Köşegen forma sahip tampon yapısı zaten vahşi bir yapıya sahip olan RS4’ün daha da keskin hatlara sahip olmasını sağlamış. Yeni far dizaynı ve gündüz LEDleriyle de daha keskin bir bakışa sahip durumda. Arka tarafta ise yeni LED farlar ilk bakışta dikkat çekiyor. Yeni difüzörü ve çift egzoz çıkışıyla da sportif görünümünü sürdürüyor.

Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?
Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?
Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?
Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?
Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?
Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler?

Artık sadece performans değil verimlilik de sunuyor!

Audi RS4’ün 1999 yılındaki efsanevi 2.7 litrelik V6 motoru üzerinde geliştirilen yeni motor 2.9 litrelik çift turbo bir V6. 1999 yılındaki motor 380 beygirlik güç sunarken, geliştirilen yeni motor 450 beygir güç ve 600 Nm gibi etkileyici bir tork değerine sahip durumda. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.1 saniyede tamamlayan RS4’ün son hızı ise 280 km/s olarak sınırlandırılmış. Yeni V6 motor sadece güçlü performansıyla değil sunduğu yüksek verimlilik ile de öne çıkıyor. Önceki modele göre %17’lik bir yakıt tasarrufu sağlıyor. 2.9 TFSI motor 8 ileri otomatik şanzımanla ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle gücünü yere aktarıyor. Audi’nin quattro sistemi sadece gerekli durumlarda devreye giriyor. Çoğunlukla arkadan itiş olarak çalışan diferansiyel sistem bu sayede RS 4 ile daha çok eğlence vadediyor.

İç mekanda ise önceki modele göre en önemli değişiklik yenilenen multimedya ekranı olarak göze çarpıyor. 10.1 inçlik MMI dokunmatik ekrana sahip RS4, hayalet ekranıyla entegre çalışarak hem sürüş esnasında performans bilgilerini hem de eğlence sisteminin tüm özelliklerini kusursuz bir şekilde sunuyor. 495 litrelik bagaj kapasitesiyle günlük hayattaki fonksiyonelliği üst düzeyde sunan Audi RS 4, koltuklar yatırıldığında 1.495 litrelik devasa bir yükleme hacmine ulaşıyor.

Editör Notu:

Araba markalarının içinde en sevdiğim sportif model serisi olan RS’in hiç şüphesiz en kullanışlı modeli olarak yeri başkadır RS 4’ün. Hem ailemi alır pikniğe, alışverişe giderim, hem de fırsatını bulduğumda piste çıkarım, virajdan viraja atar ve limitlerde dolaşırım diyenlerin arabasıdır RS 4. Station Wagon kasa yapısıyla (Audi her ne kadar Avant dese de) bir araç hem station hem de bu kadar mı güzel olur dedirtiyor. Ne RS 3 gibi ‘ucundan azcık’ modeli, ne RS 5 gibi ‘bıçkın delikanlı’, ne de RS 6 gibi ‘ağır abi’. Tam da arabadan anlayanların ‘ağzının tadını biliyormuş’ diyeceği ‘az laf çok icraat’ bir model RS 4. Bu yüzden de her ne kadar ülkemizde örneklerini çok göremesek de global çapta Audi’nin en çok sattığı RS modeli olmayı fazlasıyla hak ediyor. Ne diyelim bir gün hepimize nasip olması dileğiyle 🙂

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Tesla Model 3 Eylül Ayında Hollanda’da En Çok Satılan Model Oldu! Adamlar Onu Sevdi!

Audi RS4 Teknik Özellikleri Neler? Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba