Tesla Model 3 Eylül Ayında Hollanda’da En Çok Satılan Model Oldu! Adamlar Onu Sevdi!

Tesla’nın Model 3’ü, Hollanda’da en çok satan model olan VW Polo’yu geçerek en çok satılan model oldu. Hollanda otomobil bayileri derneğinin yayınladığı rakamlarda Tesla, Eylül ayında 5.768 adet Model 3 satışı gerçekleştirdi. Bu rakam Ağustos ayı satış rakamlarının 4 katına denk geliyor. Tesla Model 3 Satış Rakamları.

Araba Dergisi, Araba Dergileri, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Tesla’nın Model S ve Model X’den sonra piyasaya sunduğu uygun fiyatlı Model 3’e olan talep markanın yüzünü güldürüyor. Model 3’ün yakaladığı başarı sayesinde Tesla, Hollanda’nın en popüler otomobil markası olmasını sağladı. Tesla’nın Avrupa’da Şubat ayından itibaren Model 3’ü satışa sunmasıyla Hollanda, Norveç ve Almanya gibi önemli pazarlarda satışlarını ciddi oranda artırmasını sağladı.

Avrupa pazarında 43.390 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılan Model 3, 386 kilometrelik bir menzile sahip. Model 3 ile aynı segmentte olmasa da uygun fiyatıyla en büyük rakibi olması beklenen VW ID.3 modelinin ise 30.000 Euro’dan daha düşük bir fiyata satılması bekleniyor. 205 kilometrelik menzile sahip olan VW ID.3’ün müşterilerine teslimatının 2020 yılının ilk çeyreğinde olması bekleniyor.

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

Hollanda’da elektrikli araçlara yönelik devletin verdiği destekler bulunuyor. Model 3’ün rekabetçi fiyatı ve artan talep karşısında devletin teşvikleri de azaltması bekleniyor. Bu yüzden elektrikli araba almayı planlayanların ellerini çabuk tutması gerekiyor.

2019 yılı içerisinde Hollanda’da Tesla toplam 13.991 adet araç satışı gerçekleştirdi. Buna karşın hala marka olarak lider Volkswagen olarak öne çıkıyor. Her ne kadar Eylül ayı satış rakamlarında liderliği Tesla’ya kaptırmış olsa da 2019 yılının ilk 9 ayında toplam 36.449 adetlik satış rakamıyla zirvedeki yerini koruyor.

Tesla Model 3 Satış Rakamları. Araba Habercisi Dergisi.

Türkiye’nin En Çok Satış Yapan 10 SUV Modeli Hangisi Biliyor Musunuz? İşte O Tablo!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba