Merhaba Ben Audi SQ8 – Mekanlardan Sonra Pistlerin de Sahibiyim!

Audi SQ8 Tanıtıldı
Audi SQ8 Tanıtıldı

Audi Q8 modeliyle sportif SUV kategorisinde hem tasarımı hem de konforuyla tüm gözleri üzerine çevirmişti. Şimdi artık ‘dişini’ de gösteriyor. Audi’nin yüksek performanslı modellerinden oluşan ‘S’ model gamına katılacak olan Q8 ile artık performans konusunda da rakipsiz olduğunu kanıtlar nitelikte. Audi SQ8 Tanıtıldı

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

Youtube.com/msemedya

Audi SQ8 modeli dizel V8 BiTurbo motorla 435 hp güç ve 900 Nm torka sahip gücüyle oldukça etkileyici. 1.250 devirden itibaren gücünü yere aktaran SQ8’in 0-100 km hızlanması sadece 4.8 saniye. Son hızı ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. SQ8’in V8 motorunda çift turbo kullanılıyor. Düşük devirlerde tek turbo devredeyken 2.200 devirden itibaren ikinci turbo da devreye giriyor.

[irp posts=”5251″ name=”Araba Dergisi Araba Habercisi Dergiliklerde! Haziran Sayısında Tüm SUV’lar Var!”]

En Çok Satan SUV Hangisi? Qashqai ve 3008 Arasında Sadece 340 Fark Var!

MHEV teknolojisiyle 100 km’de 0,5 litre tasarruf

Motorda yer alan 48 voltluk elektrikli bir kompresör sayesinde de hafif bir hibrit sistem (MHEV) yer alıyor. Kompakt bir lityum-iyon pil de içeren sistem sayesinde 50-160 km hızları arasında gaz pedalı bırakıldığında krank miline bağlı olarak çalışan kayış alternatör marş sistemi (BAS) devreye giriyor. Bu sayede motor rölantide hareket ediyor ve hatta 40 saniye boyunca da tamamen motor devre dışı bırakılarak hareket edilebiliyor. BAS, gaz pedalına basıldığı anda motoru yeniden çalıştırıyor. Normal bir marş motoruna göre çok daha hızlı ve sarsıntısız bir şekilde çalışıyor. Aynı zamanda da aracın start-stop fonksiyonunun da konforunu artırıyor. Tüm bu sistemlerle birlikte MHEV teknolojisi 100 kilometrede 0,5 litreye kadar tüketim avantajı sağlıyor.

Kaslı tasarımı ve coupe formuyla dinamik Audi SQ8, S versiyonuna özgü tasarım detaylarını da barındırıyor. Mat detaylara yer verilen tasarımda, çamurluklar da S takısına özgü olarak çok daha kaslı bir görünüm sağlıyor. İç tasarımda ise siyah, elmas dikişli Valcona deri döşemesi ile birlikte isteğe bağlı olarak gri veya kırmızı detaylar koltuklar, kol dayama ve kapı içlerinde tercih edilebiliyor. Standart modelde yer alan alüminyum detaylar yerine modelin sportifliğini yansıtan karbon fiber detaylara yer verilmiş.

Editör Notu: Audi, rekabetin giderek kızışmaya başladığı sportif SUV segmentinde Q8 ile gövde gösterisi yapmıştı. Şimdi SQ8 ile rakiplerine ‘sizin gibi gençleri pistlerde de görmek isteriz’ diyor ? Audi Q8 ile bu kategorinin başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Ancak SQ8 ile mazbatayı da aldı diyebiliriz 🙂

Audi SQ8 Tanıtıldı

Araba Habercisi Dergisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba