Lüks SUV Bentley Bentayga da Artık Elektriklendi! Bir Bentley Modeline Priz Takmak!

Bentley Bentayga Hybrid Tanıtıldı.
Bentley Bentayga Hybrid Tanıtıldı.

Bentley Bentayga dört koltuklu veya yedi koltuklu şekilde tercih edilebilen ve en lüks plug-in hibrit SUV ünvanıyla da dikkat çeken bir model olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar Bentley bu modeli için en lüks SUV ünvanını dile getirse de Rolls-Royce Cullinan ile birlikte hangi model daha lüks kısmı tartışılır. Bana soracak olursanız Bentley lüks ise Rolls-Royce ‘lümlüks’ 🙂 Bentley Bentayga Hybrid Tanıtıldı.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Lüks tartışmasını bir kenara bırakırsak Bentayga için rahatlıkla bu lüks seviyesinde en çok kullanım kolaylığı sunan SUV modeli diyebiliriz. Çünkü bu lüks seviyesinde Range Rover dışında 7 koltuklu seçenek sunan başka bir model daha yok. Bentley Bentayga, 3 farklı motor seçeneği sunuyor. Bunlar V8, Speed ve Plug-in hibrit diye adlandırılıyor. Yeri gelmişken belirtmemiz gerekir ki, plug-in hibrit seçeneği sadece dört koltuklu olarak tercih edilebiliyor.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Bentley Bentayga’nın plug-in hibrit seçeneğinde 3.0 litrelik turbo V6 benzinli motoruna elektrikli motor eşlik ediyor. Henüz tam elektrikli olarak ne kadar menzile sahip olduğu açıklanmasa da Bentley’in hibrit atılımı gelecek tam elektrikli modellerin de sinyallerini veriyor. Bentayga Speed versiyonunda ise en hızlı SUV ünvanını almasını sağlayabilecek bir motor yer alıyor. 6.0 litrelik V12 motor 635 beygir güç üretiyor. Son hızı ise 306 km/s olarak sınırlandırılmış.

Bentley Bentayga’nın en çok tercih edilmesi beklenen motor seçeneği ise 4.0 litrelik bir V8. Bu motor seçeneğinde çift turbo bulunuyor. 542 beygir ve 770 Nm gibi etkileyici bir güce sahip. 0-100 km/s hızlanmasını ise sadece 4.4 saniyede tamamlıyor ve son hızı da 290 km/s olarak belirlenmiş.

Bentley Bentayga Hybrid Tanıtıldı. Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba