Bentley Tüm Modellerini Yeşil Enerji ile Üretmeyi Planlıyor! Güneş Panelleri Bile Hazır!

Elektrikli Arabalar Bentley
Elektrikli Arabalar Bentley

Bentley, İngiltere’nin Crewe kentinde bulunan fabrikasında İngiltere’nin en büyük güneş paneli sistemlerinden birini kuracak. Markanın planlarına göre, 100. Yılında fabrikada üretilen tüm Bentley modelleri yeşil enerji ile üretilmiş olacak. Elektrikli Arabalar Bentley

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Kurulacak güneş enerjisi sistemi 10.000 solar panelden oluşacak. Toplamda 2.7 MW’lık güç üretecek olan sistem, 16.426 metrekarelik alanda, 1.378 araçlık otoparka da sahip olacak.

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

Skoda Kamiq Euro NCAP Testinden Beş Yıldız Aldı! Hangi Özelliğiyle Ön Plana Çıktı!

Bentley Yönetim Kurulu Üyesi Peter Bosch yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘Gelecek 100 yıl boyunca ürünlerimize, çalışanlarımıza ve üretim altyapımıza büyük yatırım yapmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çevreyi koruma ve çevreye olan bağlılığımızı güçlendiren yeni girişimlere imza atıyoruz. Bu şekilde gelecekte çıkaracağımız modellerde alternatif enerji teknolojilerini kullanacağız ve fabrikamızın da karbon izini azaltacağız.’

Bentley’in Crewe fabrikasında 2013 yılında kurulmuş olan 20.815 solar panele eklenecek olan 10.000 solar panelle toplamda 30.815 rakamına ulaşılacak. Toplamda elde edilecek enerji miktarı ise 7.7 MW’a ulaşıyor. Bu rakam ise 1.750 evin enerjisini karşılayacak düzeyde. Ayrıca Bentley’in fabrikasında tükettiği enerjinin de %60’ından fazlası karşılanacak.

İngiltere’nin bilim ve teknoloji girişimlerini destekleyen inovasyon kurumu olan Innovate UK tarafından desteklenen projenin kurulumu FlexiSolar firması tarafından yapılacak. Yalnızca çıkardığı modellerdeki karbon emisyonunu değil, üretim aşamasında da temiz enerji kullanımı açısından Bentley’in girişimi oldukça önemli bir yer tutuyor. Gelecekte tüm fabrikaların yeşil enerji ile üretim yaparak sürdürülebilirliğe katkı sağlaması en büyük temennimiz.

Araba Habercisi Dergisi, Elektrikli Arabalar Bentley.

Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısında Neler Var?

Peugeot 508 100 kilometrede 1.3 litre tüketiyor!

Volkswagen Passat Yarı Otonom Olarak Satışa Sunuldu.

3 Boyutlu Gösterge Panelleri arabaların yeni oyuncağı oluyor.

Citroen C5 Aircross Kompakt SUV sınıfını karıştırdı.

Honda Civic Type R ile Teste Çıktık.

Subaru Forester hibrit seçeneğiyle geliyor.

DS3 Crossback Kalitesi ile oyunu bozacak mı?

Amiral Gemisi Renault Koleos Yenilendi.

Elektrikli Porsche, Tesla’yı tahtından eder mi?

En Çok Satan Arabaları araştırdık.

Teknoloji Dergisi GoToTechno Ekim Sayısı Çıktı!

Teknoloji Dergisi GoToTechno Dergisi kolay anlaşılan diliyle ön plana çıkan bir dergi. Araba Habercisi Dergisi’nin hediyesi olmasının dışında Turkcell Dergilik üzerinden tüm sayıları ücretsiz okuyabilirsiniz.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba