BMW’nin Çin Üretimi Modelleri Geliyor.

BMW GreatWall Çin Fabrikası Açılıyor.
BMW GreatWall Çin Fabrikası Açılıyor.

BMW ve ortağı Great Wall Motor, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Çin’de yıllık 160.000 araç kapasiteli bir tesis kurmayı planladıklarını söyledi. Fabrika, BMW’nin Mini markası için elektrikli araçlar ve Great Wall için modeller üretecek. BMW GreatWall Çin Fabrikası Açılıyor.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

BMW, 716 milyon dolarlık tesisin 2022’de tamamlanacağını belirtti. Spotlight Automotive adı verilen bu girişim, Şangay yakınlarında bulunacak ve yaklaşık 3.000 kişiye iş imkanı sağlayacak. Çin’in en iyi SUV ve pikap üreticisi olan Great Wall, inşa edilecek devasa tesis için gerekli yasal izinleri bu ayın başında tamamladı.

BMW’nin Geliştirme Müdürü olan Klaus Froehlic yaptığı açıklamada, ’Great Wall şirketi ile elektromobilite ve sanayileşme konusundaki uzmanlıkları nedeniyle iyi bir ortaklık gerçekleştirdik’ dedi.

Otomobil üreticileri ve tedarikçileri, Çin’in zorlu kuralları gereğince daha fazla çevre dostu araçlar üretmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu kurallara göre, elektrikli araba satışlarının 2025 yılına kadar toplam satışın %20’sini oluşturması gerekmektedir.

BMW, önümüzdeki yıl Çin’de toplamda 600.000 araç kapasitesine sahip yeni iki fabrikasının açılışını yapacak olan Volkswagen’i örnek alıyor. Tamamen elektrikli araba üretimi yapan Tesla da Çin’de yeni bir fabrika kurarak yılda 500.000’den fazla araç üretmeyi hedefliyor.

BMW, bu ay Oxford’da bulunan fabrikasında ilk bataryalı Mini aracının üretimine başlayacak. Cooper SE olarak adlandırılan araç 2020 yılının ilk çeyreğine satışa sunulacak. BMW ayrıca tam elektrikli BMW iX3’ü önümüzdeki yıl açılacak olan Shenyang tesislerinde üretecek.

BMW GreatWall Çin Fabrikası Açılıyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba