BMW’nin 1.5 litrelik Üç Silindirli Dizel Motorunun Üretimi Bitiyor Zam Geliyor!

BMW Yeni 3 Serisi Dizel Motor
BMW Yeni 3 Serisi Dizel Motor

Elektrikli modelleriyle ön plana çıkan markalardan biri olmasına karşın, BMW gelecek için içten yanmalı motorlara da yatırım yapmaya devam edecek. BMW Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Froelich, ‘2025 yılında en iyi ihtimalle satışlarımızın %30’unun tam elektrikli ve hibrit araçlarımız olmasına rağmen büyük bir çoğunluğunun içten yanmalı motora sahip olmaya devam edeceğini öngörüyoruz’ dedi. BMW Yeni 3 Serisi Dizel Motor

Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Froelich, Münih’de düzenlenen NextGen konferansında BMW’nin dizel araçlarının en az 20 yıl, benzinli araçlarının ise en az 30 yıl daha piyasada olmasını beklediklerini belirtti. Rusya, Orta doğu ve Çin’in iç kısımlarında şarj altyapısının olmadığı alanlar olduğunu belirten Froelich, bu nedenle 10-15 yıl daha benzinli motorlu araçların satışının devam edeceğini söyledi.

BMW’nin 4 ve 6 silindirli dizel motorlar geliştirmeye devam edeceğini ancak 3 turbodan fazlasına sahip olmayacağı belirtildi. Dizel tarafında en kötü haber ise Türkiye’ye. 1.5 litrelik üç silindirli dizel motorun üretimi sona eriyor. Çünkü bu motor AB emisyon standartlarına uymadığı için BMW, olası bir cezayla karşı karşıya kalmak istemiyor. Bu durumla birlikte ülkemizde BMW’nin dizel motorlarına vergi sistemi nedeniyle zam gelmiş olacak.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!

Benzinli motor tarafında ise V-12 motorlar tarihe karışıyor. Froelich, ‘Her yıl, özellikler Çin’de V-12 motorlarımızı yeni emisyon düzenlemeleri yüzünden güncellemek için yatırım yapmak zorunda kalıyoruz. V-12 motorlu araçlar dünya genelinde toplamda ortalama 5.000 adet satıyor.

Bu rakamlara Rolls-Royce da dahil. Bu motorlarda yapılan güncellemelerin maliyeti de birim motor başına oldukça yüksek’ dedi. V-12 motorun üzerini çizen BMW, şaşırtıcı bir şekilde V-8 motorları yaşatmak için çalışmalar yapıyor. Hibrit V-8 geliştireceklerini belirten Froelich, BMW 850i Coupe’de yer alan V-8 motorun kilometre başına 220 gramdan fazla karbon salınımı yaptığına dikkat çekti. Yüksek performanslı araçlar için V-8 motoru geliştireceklerini belirten BMW yetkilisi, altı silindirli motorların da bundan sonra yüksek performans sınıfında değerlendirebileceğine dikkat çekti. Froelich, ‘Hibrit motorlarda kullanılan altı silindirli V-6 motorlar zaten 680 beygirden fazla güç üretiyor’ dedi.

BMW Yeni 3 Serisi Dizel Motor
BMW Yeni 3 Serisi Dizel Motor

BMW Yeni 3 Serisi Dizel Motor, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba