110 km elektrik menzilli BYD’nin satış tarihi resmen açıklandı! Toplam menzil 1000 km’nin üzerinde!

BYD SEAL U PHEV 2024
BYD SEAL U PHEV 2024

80 km elektrik menzilli BYD’nin satış tarihi resmen açıklandı! Toplam menzil 1000 km’nin üzerinde! BYD SEAL U PHEV 2024.

GEELY EN SONUNDA GELDİ! Gümbür gümbür geliyorlar!

BYD elektrikli otomobiller için yayınlanan tebliğin ardından rotasını değiştirdi. Elektrikli otomobillerini satmak için tebliğin detaylarını ve şartlarını bekleyen BYD bu süreçte şarj edilebilir hibrit modelini satışa sunmaya karar verdi. BYD, 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren BYD SEAL U modelinin şarj edilebilir hibrit versiyonunu ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor açıklamasıyla bu duyurulmuştu. Bana gönderilen bir basın bülteniyle bu modelin tanıtımının ve hemen ardından satışının ne zaman yapılacağı da belli oldu: 3 Nisan tarihinde İstanbul’da tanıtılacak ve hemen ardından satışa sunulacak.

Avrupa’da ilk kez Türkiye’de satışa sunulacak olan şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U DM-i, ismini “Akıllı Çift Motor/Dual Motor-intelligent” teknolojisinden alıyor. Yüksek performansı, konforlu sürüşü ve rahat kullanımıyla birlikte yüzde 100 elektrikli dünyasını geleneksel dünyayla bir araya getiren BYD SEAL U DM-i, dört silindirli 72kW’lık 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla buluşturuyor. BYD SEAL U DM-i, hibrit motorunu ise otomatik şanzımanla eşleştiriyor. 18.3 kWsa Blade Batarya’ya sahip olan BYD SEAL U DM-i, şarj edildiğinde WLTP ölçümlerine göre ortalama 80 kilometrelik elektrikli menzili sunuyor. Bu menzil şehir içerisinde 110 kilometreye kadar çıkıyor. Aracın kombine olarak menzilinin 1080 kilometre olması, şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U modelini gerçek ve konforlu bir uzun yol otomobili yapıyor. BYD SEAL U DM-i’nin bataryası, 18 kW DC hızlı şarjı destekliyor olması rakiplerinden ayrışmasını sağlıyor. Bu aracın fiyatının ne olacağını tahmin etmek güç. Çünkü Avrupa’dan önce Türkiye’de satılacağı için elimde bir fiyat örneği yok. Ancak ilgi görebilmesi için en azından Chery Tiggo 8 Pro ile benzer fiyatlarda olması gerekiyor. Piyasa söylentileri bu yönde var ama bunlara ne kadar inanılır bilmiyorum.

YEPYENİ VW TIGUAN SATIŞA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR! Tiguan hiç bu kadar iddialı olmamıştı!

Araba Habercisi Dergisi ŞUBAT sayısında neler var?

2024 0 km otomobil pazarında yeni yıl yeni markaların yılı olacak.

BYD planları değiştirdi Türkiye’de hibrit satmaya hazırlanıyor. İşte BYD SEAL U PHEV.

Citroen C5 Aircross kompakt SUV iddiasını bu yeni hibrit ile artırdı!

JAECOO J7 yoldan çıkaracak. Chery’nin alt markası Jaecoo Türkiye’de satışa çıkmak için gün sayıyor.

Lexus LBX yollara çıkmaya hazırlanıyor! En ucuz Lexus olarak satışa sunulacak.

Ralli parkurlarından yollara çıktı! Karşınızda Toyota GR Yaris!

Bahar 2024 sayısında dolu dolu bir dergi için hazırlıklarımız tam gaz devam ediyor.

BYD SEAL U PHEV 2024.

BYD SEAL U PHEV 2024

BYD SEAL U PHEV 2024.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba