Chery Türkiye yönetimi Tiggo 9 modelini resmen tanıttı! Chery Tiggo 9 ne zaman satışa sunulacak?

Chery Tiggo 9 Ne Zaman Gelecek?
Chery Tiggo 9 Ne Zaman Gelecek?

Chery Türkiye yönetimi Tiggo 9 modelini resmen tanıttı! Chery Tiggo 9 ne zaman satışa sunulacak? Chery Tiggo 9 Ne Zaman Gelecek?

Chery Tiggo 4 Pro başlangıç fiyatı ne kadar olur?

Bu bilgiler Chery Türkiye yönetimi tarafından bana gönderilen basın bülteni ile açıklanmıştır. Haberin devamında marka yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamanın detaylarını bulabilirsiniz.

Chery TIGGO 9 PHEV’in süper hibrit DHT sistemi enerji verimliliğini bir üst seviyeye taşıyor. Sistemin 165 kW (222 HP) gücündeki 3DHT elektromotoru, aracın hızlanma performansını önemli ölçüde artırıyor. Dahası, WLTC normuna göre 1400 kilometrenin üzerine menzile ulaşarak kullanıcıların menzil kaygısını etkili bir şekilde ele alıyor ve çevre dostu uzun menzilli seyahatte yeni bir dönem başlatıyor. TIGGO 9 ailesinin içten yanmalı ve PHEV versiyonlarının 2024 yılının dördüncü çeyreğinde pazara sunulmasıyla birlikte TIGGO 9, SUV pazarını teknoloji odaklı yeni bir döneme taşımaya hazırlanıyor. Bu lansman tüketicilerin kapsamlı estetik, iç hacim ve performans taleplerini karşılayarak Chery için küresel SUV pazarında yeni bir sayfa açacak.

Özel olarak hazırlanan 3 boyutlu dikişlere sahip koltuklar son derece çekici bir görünüm oluştururken başarılı bir konfor sunuyor. TIGGO 9 PHEV, 175 kW (235 HP) maksimum güç ve 385 nm maksimum tork sağlayan 2.0 T yüksek performanslı motorla donatılıyor. 8 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen motor, başarılı yakıt ekonomisi ile güç ve performans gereksinimini harmanlıyor. Hibrite özel gelişmiş motor teknolojisi, WLTC normuna göre 100 kilometrede sadece 5,2 litrelik minimum yakıt tüketim değeriyle güç ve verimlilik arasında iyi bir denge yakalıyor.

Açıklanan bu bilgilere baktığım zaman 2 litre makine olduğu için şarj edilebilir hibrit PHEV’in Türkiye’de yüksek bir fiyat etiketinde olacağını görüyorum. Eğer o döneme kadar PHEV araçlara bir destek gelmezse ÖTV diliminde en üst seviyelerden birinde yer alacak ve fiyatı oldukça yüksek olacaktır. İyi ama Tiggo 9’un fiyatı böyle mi olacak? Elbette hayır. Çünkü araçta Chery modellerinden yakından tanıdığımız 1.5 lt turbo makineli seçenekler de bulunuyor. Bu nedenle Tiggo 8 Pro üst paketler ile benzer bir fiyatta olacaktır. Chery Tiggo 9’un 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye yollarına çıkmasını bekliyorum. Ancak daha çok zaman var. Zamanı yaklaştığında yine bakarız.

Renault Duster bir ay sonra ön siparişe açılıyor! Yerli Üretim 2024 Duster ile ilgili resmi açıklama yapıldı!

Chery Tiggo 9 Ne Zaman Gelecek?

Chery Tiggo 9 Ne Zaman Gelecek?

Chery Tiggo 9 Ne Zaman Gelecek?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba