Çinli Aiways Elektrikli Arabayla 14.231 Kilometre Yol Yapacak Frankfurt’a Öyle Gelecek!

Çinli elektrikli araba üreticisi Aiways
Çinli elektrikli araba üreticisi Aiways

Çinli elektrikli araba üreticisi Aiways, elektrikli modeli U5’i Çin’den Almanya’ya kadar olan rotada test edecek. Elektrikli SUV modeli U5’in Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’na bu şekilde gelmesi planlanıyor. Aiways U5 modellerinden oluşan konvoy, toplam 14.231 kilometrelik rota Gobi Çölü, Kazakistan ve Rusya’yı geçerek Avrupa’ya ulaşacak. Çinli elektrikli araba üreticisi Aiways elektrikli araçla uzun yolculuk yapacak.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

U5 modelleri Çarşamba günü Çin’in Xian şehrinden yola çıktı. Araçların Eylül ayının ilk haftasında Frankfurt’a ulaşması hedefleniyor. Aiways, Nisan ayında U5 modelinin satışlarına Avrupa’da başlayacak. U5 konvoyu öncelikle Çin’in kuzeyinde yer alan Gobi Çölü’nden geçecek. Ardından Temmuz ayı sonunda Kazakistan’a ulaşacak ve Rusya’ya devam edecek. Rusya’yı da geçen konvoy, Avrupa’da İsveç, Norveç ve Danimarka’yı geçtikten sonra Almanya’ya ulaşacak.

Aiways baş mühendisi Winter Wang, ‘Çok zorlu yol koşullarındaki bu uzun mesafeli mühendislik sürüşü, otomobilin Çin ve Avrupalı ​​tüketiciler tarafından talep edilen gerçek elektrik performansını, güvenilirliğini ve menzilini görmesini sağlayacaktır’ dedi.

Aiways U5, Audi Q5 ile aynı boyutlarda. En kompakt elektrikli güç aktarma sistemine sahip olduğunu iddia eden modelin şasisi alüminyum ve yüksek dayanımlı çelik karışımı kullanılarak modüler bir platform üzerinde inşa edildi. Aiways U5’in menzili 460 km. olarak belirtildi. Ancak alınabilecek ek batarya seçenekleriyle bu menzil 560 kilometreye ulaşabiliyor.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

Çinli elektrikli araba üreticisi Aiways, Araba Habercisi Dergisi.

Çinli elektrikli araba üreticisi Aiways
Çinli elektrikli araba üreticisi Aiways

Mazda3 180 Beygirlik Skyactiv-X Motoruyla Geliyor! Dört Çeker Seçeneği Bile Var!

Mazda’nın SPCCI adını verdiği teknolojiye sahip olan Skyactiv-X, sıkıştırma ateşlemesinden faydalanan ilk benzinli motordur. Bir dizelden daha başarılı tepki gösteren bir benzinli motor olarak 2.0 litrelik dört silindirli 180 beygirlik Skyactiv-X motor, dünyada bir benzinli motor için en yüksek sıkıştırma oranına sahiptir. Bu sayede de düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri sağlıyor.

23.555 Sterlinlik fiyat etiketiyle satılacak olan Mazda3, Sport, Sport Lux, GT Sport ve GT Sport Tech paket seçenekleriyle satışa sunuluyor. Ek olarak Mazda’nın efsanevi modeli Mazda 323 AWD’den bu yana ilk kez Mazda, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip bir Mazda3 serisi sunacak. Mazda3 GT Sport Tech versiyonunda sunulacak seçenekle birlikte dört çekerin tüm avantajları sunulacak.

Mazda3 180 Beygirlik Skyactiv-X Motoruyla Geliyor! Dört Çeker Seçeneği Bile Var!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba