Konuşulan Citroen Ami Fiyatı Doğru Çıkmadı! Türkiye’de satılmayacak haberleri de aynı şekilde doğru değil!

Citroen Ami fiyat listesi 2022.
Citroen Ami fiyat listesi 2022.

Konuşulan Citroen Ami Fiyatı Doğru Çıkmadı! Türkiye’de satılmayacak haberleri de aynı şekilde doğru değil!? Citroen Ami Türkiye’de ne zaman satılacak? Citroen Ami Kaç Para Olabilir? Citroen Ami fiyat listesi 2022.

Instagram Hesabım

Citroen Türkiye tarafından düzenlenen basın toplantısıyla gazetecilerle buluşan Citroen Ami, Türkiye’de Mart ayından itibaren satışa sunuluyor denilmişti. Bu tarihte bir erteleme oldu. Bugün Citroen Türkiye ile hem konuşulan fiyatını hem de ne zaman satışa sunulacağını konuştum.

Aracı kullanmak için B1 ehliyeti gerekiyor. B1 ehliyeti 16 yaşını doldurmuş kişiler tarafından alınabiliyor. 2500 mm uzunluğundaki, 1500 mm yüksekliğindeki bu aracın çok önemli bir kullanım kolaylığı sağlayacağı kesin. Özellikle bu tip kiralık araçların oldukça fazla olacağı gelecek için ideal.

Bildik ev prizinden 3 saatte bataryasının yüzde 100’ü dolduruluyor.

Tahmini kaç para olur?

Bu modelin fiyatının 215 bin TL olarak belirlendiği konuşuluyor. Ancak bu doğru değil. Citroen Türkiye yönetiminin verdiği cevap bu şekilde. Peki benim tahminim Fransa fiyatına göre nasıl?

İki kişilik oturma kapasitesine sahip olan Citroen Ami Fransa’da vergiler dahil 7790 Euro etiketle satılıyor. Fransa’da araçlara yüzde 20 KDV uygulanıyor.

Bu vergiyi düştüğüm zaman Citroen Ami’nin vergisiz fiyatının 6490 Euro olduğunu görüyorum.

6490 Euro bugün (16 Mart 2022) 105 bin TL yapıyor. Buna yüzde 18 KDV eklediğim zaman 124 bin TL fiyat etiketi karşıma çıkıyor.

Citroen Türkiye’nin Türkiye’ye ithal etme ve karlılık anlamında üzerine ne koyacağını tahmin etmem zor. Ama 160 ile 170 bin TL arasında bir yerde olacak gibi görünüyor.

Citroen Türkiye bu modeli Türkiye’de satışa sunacak. Yani iptal oldu söylentileri de doğru değil. Ancak Mart ayı yerine Citroen Türkiye yönetimi doğru zamanı bekleyerek bu aracı satışa sunacağız açıklaması yapıyor.

Citroen Ami One Yüzde 100 elektrikli bir araç. Son hızı 45 km/s olarak açıklanan bu enteresan aracın menzilinin 75 km olduğu belirtiliyor.

Uzunluk: 2.50 m

Genişlik: 1.50 m

Yükseklik: 1.50 m

Dönüş Çapı: 8 m

Ağırlık: 425 kg

Son hız: 45 km/s

Menzil: 75 km

Patron Çıldırdı! Ford Otosan’dan arka arkaya yatırım haberleri geldi! Ford Puma’yı bile Ford Otosan üretecek!

Araba Habercisi Mart 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?
Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 38. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 38. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

Citroen Ami fiyat listesi 2022.

Citroen Ami fiyat listesi 2022

Citroen Ami fiyat listesi 2022

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba