2022 model Dacia Jogger Türkiye’de ne zaman satılacak? Dacia Türkiye resmi açıklamayı yaptı!

Dacia Jogger ne zaman geliyor?
Dacia Jogger ne zaman geliyor?

2022 model Dacia Jogger Türkiye’de ne zaman satılacak? Dacia Türkiye tarafından resmi açıklama yapıldı! Dacia Jogger ne zaman geliyor?

Instagram Hesabım

Dacia, 5 ve 7 kişilik versiyonlara sahip, ulaşılabilir yeni modeli Dacia Jogger ile C segmentindeki iddiasını güçlendiriyor.
Çok yönlü bir aile otomobili olan Dacia Jogger, bir station wagonun uzunluğu, bir MPV’nin genişliği ve bir SUV’nin görünümü olmak üzere her sınıfın en iyi özelliklerini bünyesinde barındırarak kendi sınıfını yaratıyor.

Dacia Jogger; tamamen yeni TCe 110 benzinli ve ECO-G 100 olmak üzere iki farklı motorla pazara sunulacak. 2023 yılında ürün gamına hibrit motor seçeneği de eklenecek olan Dacia Jogger, pazardaki en erişilebilir 7 koltuklu hibrit olmayı hedefliyor. Aile otomobilini yeniden tasarlayan Dacia, doğaya kaçış ve uzun yol yapmak isteyen modern aile yaşamının maceralarına yanıt veriyor.

Dacia Jogger ne zaman geliyor?

2022 ilk çeyrekte bayilerde yerini alacak denmişti. Ancak Dacia Türkiye yönetimi bu aracı 2022 son çeyrekte satışa sunma kararı aldı. Araç Dacia’nın yeni logosuyla satışa çıkacakmış.

Kia Türkiye Bahar Kampanyası nasıl? Hangi modeller için nasıl bir kampanya yaptıklarını duyurdular?

Dacia Jogger, ön cephesi Dacia markasına özgü geniş ön ızgara, köşelere kadar uzanan geniş çamurluklar ve tasarım detaylarıyla hareketlendirilen yatay bir motor kaputu ile dikkat çekiyor. Çamurluk hizasındaki tekerlekler ve arka spoyler dinamik görünümü tamamlıyor. Belirgin omuz çizgisi yoldaki duruşu güçlendiriyor. Dacia Jogger, tavan rayları ve yerden yüksek yapısıyla (200 mm) tüm yol yüzeylerine uyumlu maceraya hazır bir görünüm sergiliyor.

Ön farlar ve arka stop lambaları Dacia’nın yeni Y şeklindeki ışık imzasını içeriyor. Ön gündüz farları ve kısa farlarda LED teknolojisi kullanılıyor. Sadece daha az enerji kullanmakla kalmıyor, LED teknolojisi aynı zamanda hem gündüz hem de gece daha iyi görünmeyi ve daha iyi bir görüş sağlıyor.

Dacia Jogger, ailelerin günlük yaşamını kolaylaştıran geniş yaşama alanı ve çok yönlülük sunuyor. Önde, ortada ve hatta arkada 24 litrelik saklama alanı herkes için rahat bir kullanım sunuyor.

Üst donanım seviyelerinde araçların iç mekandaki kalite algısını iyileştirmek için ön panel boyunca uzanan tekstil bir şerit eklendi. Gösterge paneli veya bilgi-eğlence ekranı gibi sürüş bileşenleri bu şeridin üzerinde yer alıyor. Erişimi kolay klima ve sürüş destek kumandaları ise altında bulunuyor. Aynı kumaş, ön kapı kol dayamalarında da yer alıyor.

Araba Habercisi Mart 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Derginin tüm sayılarını nerelerden okurum?

Bazı versiyonlarda 2. sıra yolcular için katlanabilir masalar ve bardak tutucular bulunuyor. Masalar farklı yolcuların gereksinimini karşılamak üzere 70 mm kadar uzuyor. Ayrıca 2. sıra koltuklarda iki adet ISOFIX bağlantı noktası da bulunuyor. 3. sıradaki iki yolcuya ise, iki adet bağımsız koltuk, kol dayama yeri, daha iyi bir görüş ve ferahlık için kelebek tipi yan camlar sunuluyor. Açılabilir kelebek camlar yolcunun doğal havalandırmasını sağlıyor. 7 koltuklu versiyonda her bir koltuk sırası için ayrı bir tavan lambası sunuluyor. Koltuk yüksekliği (1 ve 2. sıralar arasında +55 mm; 2. ve 3. sıralar arasında +25 mm) arka koltuklarda daha da fazla konfor anlamına geliyor.

Dacia Jogger, aracın tamamına yayılan toplam 24 litre saklama alanıyla gelişmiş bir işlevsellik seviyesi sunuyor. Temel depolama alanları; 7 litrelik torpido gözü, her biri 1 litrelik şişeye uygun ön ve arka kapı cepleri, 1,3 litrelik kapalı orta konsol ve altı adet bardak tutucudan oluşuyor.

Dacia Jogger, tamamen yeni 1.0 litre TCe 110 benzinli ve ECO-G 100 benzinli/LPG çift yakıtlı motor seçenekleriyle her ailenin ihtiyacına uygun bir motor sunuyor. Motorlar Start&Stop ile donatılıyor ve Euro 6D Full ile uyumlu.

Dacia Jogger, altı ileri manuel şanzımanla sunulan yeni TCe 110 benzinli motorla donatılıyor. TCe 110, 1,0 litre, 3 silindirli, direkt enjeksiyonlu bir turbo motor ve 110 beygir gücü (81kW) üretiyor. Alüminyum motor bloğu daha hafif bir yapıyı beraberinde getiriyor. 2900 d/d’de 200 Nm tork değeriyle şu an Dacia Jogger ile sunulan en güçlü motor.

Yeni TCe 110, verimliliği artıran, yakıt tüketimini iyileştiren ve CO2 emisyonlarını azaltan teknik yenilikler de içeriyor. Değişken supap zamanlaması, değişken hacimli yağ pompası ve çok sayıda yüksek verimli donanım, performansı artırmaya ve yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor. Entegre egzoz manifoldu, partikül filtresi ve merkezi enjektör, CO2 emisyonlarının azaltılmasına yardımcı oluyor. TCe 110 motor tüm teknolojilerle, en iyi sürüş deneyimini ve mümkün olan en iyi performans-yakıt oranını sağlıyor.

Honda Civic Sedan Mart 2022 fiyat listesi nasıl? Yeni Civic Sedan kaç paraya satışa sunuluyor?

Dacia, ECO-G etiketine sahip benzinli/LPG çift yakıtlı araç sunan tek üretici. Bu motorları doğrudan üretim hattına monte etmek güvenliği ve güvenilirliği arttırıyor. Üretici garantisi süresi, bakım maliyeti, periyodu ve bagaj kapasitesi geleneksel bir benzinli motor ile aynı (LPG deposu genelde stepne yuvasında).

ECO-G 100 motor 7,6 lt/100km WLTP karma yakıt tüketimi (121 gr CO2/km) değeriyle son derece tutumlu bir yapı ortaya koyuyor. LPG kullanımında Dacia Jogger’ın ortalama CO2 emisyonu, eşdeğer bir benzinli motora göre %10 daha az. Ayrıca, 40 litre LPG ve 50 litre benzin olmak üzere iki adet depoyla maksimum 1.000 km menzil sunuyor. Dacia, kullanım kolaylığı, daha fazla sürüş keyfi, daha düşük CO2 emisyonu ve daha uzun menzil için LPG’nin gücünden yararlanıyor.

Yerli üretim Hyundai Bayon’un Mart 2022 fiyat listesi nasıl? Hyundai Bayon Mart ayında kaç para?

Araba Habercisi Şubat 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Şubat 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 37. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 37. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

Dacia Jogger ne zaman geliyor?

Dacia Jogger ne zaman geliyor?
Dacia Jogger ne zaman geliyor?

Dacia Jogger ne zaman geliyor?

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba