Dizel ya da Benzinli Arabanızı Alıyorlar 8 bin Euro Karşılığında Elektrikli Araba Yapıyorlar!

Dizel Arabayı Elektrikli Yapmak.
Dizel Arabayı Elektrikli Yapmak.

Dizel Arabayı Elektrikli Yapmak, Benzinli Arabayı Elektrikli Yapmak, Arabayı Sonradan Elektrikli Yapmak, Elektrikli Arabalar, Elektrikli Otomobiller, detayları haberde. Fransız bir start-up olan Transition-One, geliştirdiği teknoloji sayesinde dizel ve benzinli arabaları elektrikli hale getiriyor. Fiat, VW, Renault ve PSA Grubu’nun eski modellerine yaklaşık 8.000 Euro maliyetle sistem entegre edilebiliyor. Dizel Arabayı Elektrikli Yapmak.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Türkiye’de Hangi Marka Kaç Tane Araç Satıyor? Ayrım Olmadan İşte Tüm Markalar ve Satışları!

Transition-One kurucusu ve CEO’su Aymeric Libeau ‘Geliştirdiğimiz sistem sayesinde 20.000 Euro verip de yeni bir elektrikli araba alamayacak kişileri hedef müşteri kitlemiz olarak belirledik. Karbon emisyonu konusunda gelen yasal düzenlemelerle beraber her ne kadar yeni çıkacak olan modeller konusunda değerler düşecek olsa da hali hazırda piyasada bulunan arabaların da karbondioksit salınımlarını azaltmayı hedefledik’ dedi.

Prototip olarak ilk elektrikli dönüşümün uygulandığı modeli ise 2009 model Renault Twingo olmuş. 180 kilometre menzile sahip olan Twingo’da toplam üç adet batarya bulunuyor. Bataryaların yerleşimi ise ikisi benzin deposunun yerine biri de önde olacak şekilde ayarlanmış. Bataryaların Tesla marka olduğu belirtilirken, toplam ağırlığı da 120 kilogram. Renault’un elektrikli modeli Zoe’de yer alan bataryaların ağırlığı 290 kilogram ve sunduğu menzil 210 kilometre. Karşılaştırılınca verim konusunda dönüşüm uygulanan Twingo’nun oldukça verimli olduğunu söyleyebiliriz.

Elektrikli dönüşümü sadece bir gün içerisinde gerçekleştiren Transition-One, şarj yerini de değiştirmeyip depo kapağında bırakmayı tercih etmiş. Transition-One şu anda yaptığı dönüşüme yasal olarak onay bekliyor. Yıl sonuna kadar almayı planladığı onay sonrasında da şimdiden aldığı ön siparişlerin teslimatına başlayacak. Transition-One firmasının geliştirdiği sistemin şimdilik uygulanabildiği modeller ise; Citroen C1, Fiat 500, Toyota Aygo, Renault Twingo ve Volkswagen Polo.

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

Elektrikli Nissan Ariya ortaya çıktı! Elektrikli Kompakt SUV 500 km Menzil Sunuyor!

Dizel Arabayı Elektrikli Yapmak. Araba Habercisi Dergisi.

Benzinli Arabayı Elektrikli Yapmak, Arabayı Sonradan Elektrikli Yapmak, Elektrikli Arabalar, Elektrikli Otomobiller.

Car of the Year 2020 Adayı 35 Otomobil Belli Oldu! Hangisi kazanır?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba