Türkiye’de sedan bitmez! Türkiye’de dizel bitmez! Bunları diyenler mi haklı? Bitecek diyenler mi haklı?

Dizel ve sedan bitiyor 2022.
Dizel ve sedan bitiyor 2022.

Türkiye’de sedan bitmez! Türkiye’de dizel bitmez! Bunları diyenler mi haklı? Bitecek diyenler mi haklı? Dizel ve sedan bitiyor 2022.

INSTAGRAM HESABIM

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği ODMD tarafından açıklanan 2022 yılı sıfır kilometre araç satış rakamlarına göre karşımıza çıkan sonuçları aşağıda görebilirsiniz. Bunların tamamının sıfır kilometre otomobil satışları için olduğunu lütfen unutmayın. İkinci el pazarında sedan ve dizel motor çok uzun süre daha devam eder.

2022 yılı gövde tiplerine göre değerlendirildiğinde en çok tercih edilen gövde tipi SUV otomobiller (%41,3 pay, 208.693 adet) oldu. SUV otomobilleri %37,2 pay ve 188.244 adet satış ile sedan gövde tipli araçlar takip etti. Sedan sınıfının bu kadar pay almasını sebebi hiç şüphesiz Fiat Egea Sedan.

Yani sedan sınıfını tek başına Fiat Egea Sedan ayakta tutarken, ona eşlik eden bir diğer model Renault Megane sedan oldu. Sedan gövde tipli araçları  %19,7 pay ve 99.816 adet satış ile H/B otomobiller takip etti. Sedanın Türkiye’de liderliği kaybetmesinin nedeniyse onlara olan ilginin azalması değil, üretilen modellerin üretimlerinin durdurulması.

Gelelim dizel motorlu araçlar konusuna. 2022 yılı  toplam satışlarında benzinli otomobil satışları 353.529 adetle %69,9 pay almış durumda. Dizel otomobil satışları 87.045 adetle %17,2 pay aldı. Burada da Fiat Egea Ailesinin dizel versiyonunun rakamları bu seviyede tuttuğunu unutmamak gerekiyor. Yine 2022 toplam satışlarına göre hibrit otomobil satışları 51.504 adetle %10,2 pay, otogazlı otomobil satışları 7.594 adetle %1,5 pay aldı. 2022 yılında 6.214 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti.

En sevilen modellerden biri olan Volkswagen Passat’ın fişi Doğuş Otomotiv tarafından da çekildi!

Araba Habercisi Aralık 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Aralık 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 46. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 46. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz. Dergilik uygulamasında bir sıkıntı var, düzelince yazacağım.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Dizel ve sedan bitiyor 2022.

Dizel ve sedan bitiyor 2022.

Dizel ve sedan bitiyor 2022.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba