En sevilen modellerden biri olan Volkswagen Passat’ın fişi Doğuş Otomotiv tarafından da çekildi!

Volkswagen Passat satışı durdu Doğuş Otomotiv.
Volkswagen Passat satışı durdu Doğuş Otomotiv.

Volkswagen Passat’ın satışı neden bitti? Passat Sedan bitti ama Passat ismi yoluna devam edecek mi? Volkswagen Passat satışı durdu Doğuş Otomotiv.

INSTAGRAM HESABIM

Seveni çoktu. D segmentinin Türkiye’de en sevilen modellerinden biri olan Volkswagen Passat’ın fişi Doğuş Otomotiv tarafından da çekildi. Doğuş Otomotiv bu aracın tüm özelliklerini Volkswagen Türkiye internet sitesinden kaldırdı. Volkswagen Passat Sedan için bu gelişme yaşanırken bu modelin ismi artık Passat Variant olarak yaşamaya devam edecek. Yani Passat satın almak isteyenlerin karşısına station wagon gövde tipli seçenek çıkacak.

Peki Volkswagen Passat sedanın fişi neden çekildi?

Bu karar Volkswagen yönetimi tarafından alındı. Elektrikli otomobillere geçiş yolunda Volkswagen yöneticileri sedan versiyonu iptal etme ve üretimini durdurma kararını çoktan almıştı. Hatta ilk haberler çıkalı 2 yıl oldu.

Yönetim sedan yerine SW ile yoluna devam edecek ama bu modelin ömrünün de uzun olacağını düşünmüyorum. Çünkü Volkswagen markası elektrikli otomobillere geçişi hızlı bir şekilde tamamlamak istiyor.

Çok daha önce üretiminin sonlandırılmasına karar verilen Passat’ın Türkiye’de satılmasının nedeniyse stoklar ve üretimin bir süre daha devam etmesiydi. Satış rakamlarına baktığım zaman 2022 yılında 11 ayda 8213 adet satıldığını görüyorum. Ancak son dönemlerin en iyi satış sonuçlarından birini yaşadığımız Kasım ayında sadece 39 adet Passat satıldı. Yani son demler aslında Kasım ayında yaşandı ve Passat Sedan için yolun sonu geldi.

Volkswagen Türkiye yönetimi globalde olduğu gibi SUV modellerin satışına ağırlık verecek. Ancak elektrikli araçları Türkiye’ye getirmek için neden bu kadar geç kaldıklarını anlamak mümkün görünmüyor.

Yerli Otomobil Togg Nasıl Satılacak? Togg’un satış ve satış sonrası işlemleri nasıl gerçekleştirilecek?

Araba Habercisi Aralık 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Aralık 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 46. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 46. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz. Dergilik uygulamasında bir sıkıntı var, düzelince yazacağım.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Volkswagen Passat satışı durdu Doğuş Otomotiv.

Volkswagen Passat satışı durdu Doğuş Otomotiv.

Volkswagen Passat satışı durdu Doğuş Otomotiv.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba