Yeni Alfa Romeo GTA Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Alfa GTA Efsanesi Geri Döndü, Alfa Romeo GTA, 2020 Alfa GTA, Yeni Alfa GTA, 2020 GTA, Yeni GTA, Giulia GTA, Alfa Romeo GTAm.

Kuruluşunun 110. yılını kutlamaya hazırlanan Alfa Romeo efsaneyi yeniden üretti. Sadece kendi tarihinin değil aynı zamanda otomobil tarihinin de en önemli efsanelerinden biri olan Giulia GTA modelini yeniden üretti. Alfa GTA Efsanesi Geri Döndü.

Youtube Kanalımız

İlk kez 1965 yılında tanıtılan aynı isimli modele dayanan yeni Giulia GTA’nın kaputunun altında güçlü bir makine var. Giulia Quadrifoglio’da kullanılan 2.9 litre V6 Bi-Turbo motorun 510 HP’den 540 HP’ye cıkarılmış daha güçlü bir versiyonu yer alıyor.

Giulia Quadrifoglio’ya kıyasla 100 kg daha hafif.

Ultra hafif malzemelerin kullanılmasıyla Giulia Quadrifoglio’ya kıyasla 100 kg daha hafif yapı ve 2.82 kg/HP ile sınıfının en iyi ağırlık/güç oranına sahip. Yeni Giulia GTA’nın bir de GTAm adında, iki adet yarış koltuğu, güvenlik kafesi ve 6 noktalı emniyet kemerleri ile dikkat çeken çok özel bir versiyonu daha yer alıyor.

Akrapovič titanyum egzoz sistemini kullanıyor.

Araç merkezi ve karbon fiber difüzöre entegre Akrapovič titanyum egzoz sistemini kullanıyor. GTAm versiyonunda daha büyük bir ön tampon altı eklentisi ve gerçek bir karbon arka spoyler kullanılmış.

Hoş geldin Gran Turismo Alleggerita. Alfa GTA Efsanesi Geri Döndü.

Açılımı “Gran Turismo Alleggerita” olan GTA’nın, daha hafif ve daha güçlü Giulia versiyonunda, ağırlık azaltımı içinde çok önemli mühendislik çalışmaları gerçekleştirildi. Şaft, motor kaputu, tavan, ön tampon, ön çamurluklar, arka çamurluk eklentileri ve 6 nokta emniyet kemerlerine sahip karbon yarış tipi koltuklar da dahil olmak üzere kapsamlı diyet programı sonunda 100 kg ağırlık tasarruf edildi.

Alüminyum ile bazı kompozit malzemeler kullanılmış.

Bunun dışında motorlarda, kapılarda ve yürüyen aksamda alüminyum ile bazı kompozit malzemeler kullanıldı. Örneğin doğrudan motor sporları dünyasından gelen benzersiz polikarbonat reçine Lexan, yan ve arka cam çerçevelerinde kullanılarak ağırlık tasarrufuna katkıda bulunuldu.

Tofaş Kampanyasında Jeep Renegade İçin 15 bin TL İndirim Yaptı

Alfa GTA Efsanesi Geri Döndü.

Alfa GTA Efsanesi Geri Döndü.

Alfa GTA Efsanesi Geri Döndü.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba