Mazda Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Mert Güçlüer Açıkladı: Elektrikli MX30 Türkiye’de Satılacak!

Elektrikli Kompakt SUV Mazda MX30
Elektrikli Kompakt SUV Mazda MX30

Mazda elektrikli SUV işine el attı. Bu benim için sevindirici bir gelişme. Çünkü Mazda modelleri sürüş keyfi konusunda aradığımı tam olarak bulduklarım arasında yer alıyor. Elektrikli Kompakt SUV Mazda MX30.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Sonra Neden Japonlar Dayanıklı! Japonya’da Ar-Ge’ye En Çok Araba Markaları Bütçe Ayırdı!

Mazda’nın elektrikli araçlara el atması benim için sevindirici bir haber. 15 yılı aşkın bir süredir ileri ve güvenli sürüş eğitmeni de olarak sürüş keyfi ve elbette sürüş güvenliği konusunda Mazda modellerinin benim için hep ayrı bir yeri olmuştur. Günümüzde Mazda elektrikli kompakt SUV yaparak bu keyfi bu teknolojide de aynı şekilde devam ettirecektir diye düşünüyorum.

Tokyo Motor Show’da bir açıklama yapan Mazda Motor Europe CEO’su Yasuhiro Aoyama benim hislerime tercüman olan bir açıklama yaptı: “Tüm ürünlerimizde olduğu gibi, tasarımcılarımız ve mühendislerimiz, ilk elektrikli aracımız için çok net bir hedef belirledi. Mazda’nın DNA’sının önemli bir parçası olan ve rakiplerle kıyaslandığında bizi eşsiz kılan tasarımı ve sürüşünün iyi olması. Sürüş keyfi sunmak, tasarladığımız her Mazda’nın kalbidir ve elektrikli otomobilimizde farklı olmayacaktır.”

Mazda MX-30’da, e-Skyactiv adı verilen teknoloji kullanılıyor. Yapılan açıklamalara göre ilk etapta bu elektrikli kompakt SUV 200 km menzil sunan haliyle satışa sunulacak. Burada Avrupalı kullanıcıların bir günlük ihtiyacının 30 km’den biraz fazlası olduğu sonucu ortaya çıkınca menzili burada tutmuşlar. Satışa sunulacak derken Avrupa’da 2020’nin ikinci yarısında satışa sunulacak. Acaba Türkiye’de de satılır mı diye araştırırken Mazda Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Mert Güçlüer‘in açıklamasına denk geldim: “Bu aracı Türkiye’de de satacağız.” Güçlüler yaptığı açıklamada: “Bu SUV araç önemli yenilikler içeriyor ve 2020’ye çok az kaldı” notunu da paylaştı.

Peki bu SUV’un adındaki gizem ne mi? Mazda tarafından yapılan açıklamada MX adını kullandığımız modellerimizde otomotiv sektörünün kalıplaşmışlığına meydan okuduk ve bu araçta da aynısını yapacağız diyorlar.

Aracın tanıtımında 4,395mm × 1,795mm × 1,570mm ile ölçüleri ve 2,655mm dingil mesafesi gibi detayları açıklanırken, toplam gücünün 35.5kWh olduğu belirtildi. Bunun dışındaki açıklamalar sonraya bırakıldı.

Elektrikli Kompakt SUV Mazda MX30. Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

Mitsubishi Tokyo Motor Show 2019’da MI-TECH CONCEPT Elektrikli SUV Aracını Tanıttı!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba