Porsche’nin Tamamen Elektrikli Modeli Taycan 200’e 12 Saniye Olmadan Çıkıyor!

Elektrikli Porsche Taycan Özellikleri
Elektrikli Porsche Taycan Özellikleri

Porsche’nin tamamen elektrikli modeli Taycan, basına kapalı testlerin ardından ilk kez Çin’de Porsche Deneyim Merkezi’nde (Porsche Experience Centre) test edildi. Elektrikli Porsche Taycan Özellikleri

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Azami hızı 250 km/s’nin üzerinde olan yeni Porsche Taycan 0’dan 100 km hıza 3,5 saniyeden az bir sürede çıkıyor. Taycan’ın, 200 km/s hıza ulaşması için ise 12 saniyeden az bir süre yeterli oluyor. Taycan potansiyelini diğer duraklarında da farklı şartlarda sergilemeye devam edecek. Goodwood Hız Festivalinin parçası olarak 4-7 Temmuz arasında Hill Run’da ve 13-14 Temmuz 2019 tarihlerinde New York’ta düzenlenecek ABB FIA Formula E Championship sezon finalinde boy gösterecek. Direksiyonun başında bu kez ünlü pilotlar kez Mark Webber ve Neel Jani olacak.

[irp posts=”5572″ name=”Araba Habercisi Dergisi Yaz Sayısı Çıktı! Temmuz Ağustos Sayısında Neler Var?”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

Porsche Deneyim Merkezi Şanghay

26 Nisan 2018’de açılan ve Asya’da ilk, dünya genelinde ise altıncı sırada yer alan Porsche Deneyim Merkezi, 5.5 kilometrelik Şanghay Uluslararası Yarış Pistine doğrudan erişimi sağlıyor, araçla piste üç saatlik mesafede 300 milyon kişi yaşıyor.Kaygan pist, off-road pisti, hidrolik kaydırma tertibatı ve dinamik sürüş alanına sahip 1.4 kilometrelik yol tutuş modülü sürücülere araç dinamiklerini kavramaları için olanak sunuyor.

Porsche Taycan ilk resmi demo turlarını Şanghay’da bulunan Porsche Experience Center (Porsche Deneyim Merkezi) pistinde gerçekleştirdi. Kamuflajlı Taycan prototipi, Çin’in ardından, İngiltere ve Amerika’yı ziyaret ederek üç haftalık bir süreç içinde üç farklı kıtada üç defa görücüye çıkacak.

Elektrikli Porsche Taycan Test
Elektrikli Porsche Taycan Test

Şanghay’da Porsche Carrera Cup Asya pilotlarından Li Chao Taycan’ın direksiyonuna geçti. Li Chao, “Porsche için alışılmış olan olağanüstü performansın, Taycan’ın geliştirilmesinde de açık bir hedef olduğuna şüphe yok. Bunu daha en başında hissedebiliyorsunuz.” dedi. Özellikle direksiyon hakimiyetinden etkilenen Li Chao, “Sportiflikten taviz vermediği halde şaşırtıcı bir konfora sahip olan yeni Taycan’ın şasisi bir spor otomobilin yol tutuşu ile bir sedanın uzun mesafe konforunu başarıyla birleştiriyor. Alçak ağırlık merkezinin yanında, arka akstan yönlendirme de hayati bir rol oynuyor. Taycan virajlara daha kontrollü giriyor ve yol tutuşu oldukça yüksek.”diyor.

Araba Habercisi Dergisi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba