Çinli Elektrikli Araç Üreticisi Byton İlk SUV Modeli M-Byte İçin 50.000 Adet Sipariş Aldı!

Elektrikli SUV Arabalar Çin
Elektrikli SUV Arabalar Çin

Çinli elektrikli araç üreticisi Byton, yönetimsel ve finansal sıkıntılar yaşamasına rağmen, yeni SUV modeli için global olarak aldığı 50.000 adetlik siparişin üretimine bu yıl sonunda başlamayı planlıyor. Byton markasının yatırımcıları arasında ticari araç üreticisi olarak tanıdığımız FAW, Suning ve Contemporaray Amperex Technology bulunuyor. Elektrikli SUV Arabalar Çin

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Haberleri, Araba Yenilikleri, Sahibinden Araba, Kullanılmış Araba, İkinci El Araba, Byton Elektrikli SUV

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Byton kurucusu ve CEO’su Daniel Kirchert yaptığı açıklamada, Temmuz ayında üretilecek ilk aracımızın lansmanını yapmayı planlıyoruz dedi. 2020 yılının ilk yarısına kadar da 10.000 adetlik üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini ekledi.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Kirchert’in Şangay Otomobil Fuarı’nda yaptığı açıklamanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortak olan Carsten Breitfeld’in şirketten istifasıyla aynı günlerde olması da dikkat çekti. Kirchert, Breitfeld’in şirketten ayrılmasını teyit etti ve Byton hakkında bilgiler vermeye devam etti. ‘Byton olarak çok güçlü kaynaklara sahibiz. Ağ sistemleri, mühendislik araştırma ve geliştirme birimleri de dahil olmak üzere farklı birimlerde toplamda 1.800 kişilik bir ekibimiz var. Yeni bir yatırım turuna hazırlanıyoruz. Aldığımız B serisi yatırım miktarına yakın bir miktarda yatırım bekliyoruz. Bu yıl ortasına kadar turu kapatmayı planlıyoruz’ dedi. Byton, B serisi yatırım turunda 500 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.

Merkezi Çin’de olan Byton’un ABD ve Almanya’da da ofisleri bulunuyor. Çin’de üretim yapacağı için Tesla veya diğer Avrupalı rakiplerine oranla avantajı bulunuyor. Yerelde de en önemli rakibi Alibaba Group’un yatırımcısı olduğu Nio ve Xpeng Motors markaları.

Elektrikli araba üreticileri için 10.000 ve 100.000 adetlik üretim rakamları kilometre taşlarını oluşturuyor. 2020 yılının ortalarında 10.000 adetlik üretimi hedefleyen Byton, 2021-2022 yıllarında da 100.000 adetlik üretim hedefliyor. Byton CEO’su Kirchert, ancak yüksek miktarlarda üretim yaparak maliyetlerde azalma ve fiyat etiketinde de indirim yapabileceklerini belirtiyor.

Byton ilk fabrikasını Çin’in doğusunda bulunan Nanjing kentinde açıyor. İlk fazda 150.000 adete kadar üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın ilk üreteceği model aynı zamanda Byton’un da ilk seri modeli olacak olan M-Byte SUV modeli.

[irp posts=”3751″ name=”Youtube MSE Medya Kanalında Mercedes CLS 400d Testim Yayında! Abone Ol Kaçırma!”]

Elektrikli SUV Arabalar Çin

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Audi A7 Sportback Testi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba