Mazda’nın Çok Satan SUV’ları Avrupa’da Ceza Yemesine Sebep Olabilir! Toyota Ceza Ödemişti!

Mazda SUV Ceza
Mazda SUV Ceza

Mazda’nın SUV satışlarındaki başarısı, Avrupa’da uygulanan emisyon uygulamaları nedeniyle ciddi cezalara sebep olabilir. Geçtiğimiz yıl Mazda, Toyota ile birlikte karbon emisyonu azaltma hedeflerini karşılamadığı için ceza ödemişti. Mazda SUV Ceza

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Haberleri, Araba Yorumları, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Mazda Ceza, Toyota Ceza, SUV Mazda, SUV Toyota

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Mazda geçtiğimiz yıl Avrupa’da CX-3 ve CX-5 modelleriyle toplamda 228.210 adetlik satış rakamı yakalamıştı. Bu satış adedi Avrupa’da, Mazda’nın toplam satışının yarısını oluşturuyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Mazda’nın tüm model gamındaki 2021’de sağlaması gereken, ortalama karbon emisyonu 94.1 gr/km değerini tutturamayacağı ön görülüyor. Bugünkü ortalaması 131.2 gr/km olan Mazda’nın 2021 yılına kadar 98.1 gr/km’ye düşürmesi bekleniyor. Bu durum da Mazda için 75 milyon Euroluk bir ceza ile karşı karşıya kalması anlamına geliyor.

CO2 azaltma hedefleri kapsamında Mazda’nın Skyactiv-X motorları kadar plug-in hibrit ve tam elektrikli modeller de çıkarması bekleniyor. Mazda, önümüzdeki sene teknolojisini tamamen kendi bünyesinde geliştirerek tam elektrikli bir model çıkarmayı planlıyor. Bu modelle birlikte de ortalama karbon emisyonunu ciddi oranda düşürecek.

Avrupa Birliği’nin karbon emisyonu konusundaki kararları 2020 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak. İlk taslakta, her yeni çıkacak model için en fazla 95 gr/km’lik bir karbon emisyonu kuralını, otomobil üreticilerinin tüm model gamının ortalaması olarak uygulanacak. Ceza hesaplaması olarak da 95 gr/km üzerinde kalan her 1 gr emisyon değeri için 95 Euro ceza satılan her araç başına uygulanacak.

Mazda CEO’su Akira Marumoto

Mazda CEO’su Akira Marumoto, Avrupa Birliği’nin karbon emisyon sınırlaması konusunda hedefleri gerçekleştirme konusunda zorluklar olduğunu belirtti. ‘Karbon emisyonu cezalarıyla satış hedefleri arasında dengeli bir tutum izleyeceğiz. Bayilerimizin de kar oranlarını ve satış miktarlarını gözeterek bu süreci yöneteceğiz’ dedi.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

Mazda SUV Ceza

Araba Habercisi Dergisi

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba