Mercedes’in İlk Elektrikli SUV Modeli EQC Satışa Sunuldu! Almanya’da 71.281 Euro!

Elektrikli SUV Mercedes EQC
Elektrikli SUV Mercedes EQC

Mercedes-Benz EQC 4MATIC Sport modeli Almanya’da 71.281 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Elektrikli SUV Mercedes EQC

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Haberleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Mercedes-Benz’in EQC modeli, markanın ilk tam elektrikli modeli ve elektrikli otomobil serisi olan EQ serisinin de ilk modeli olma özelliğini taşıyor. 80 kWh kapasiteye sahip lityum ion pile sahip olan modelin menzili ise WLTP standartlarına göre 400 km olarak belirtiliyor. 408 beygirlik güce ve 765 Nm’lik torka sahip EQC, 0-100 hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor. Son hızı ise 180 km/s olarak sınırlandırılmış.

[irp posts=”4567″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs 2019 Sayısı Turkcell Dergilik’te İndirme Linki Haberde!”]

Donanımsal olarak da dikkat çeken özelliklere sahip olan EQC, MBUX multimedya sistemini standart olarak sunuyor. Diğer Mercedes-Benz modellerinden ayrı olarak menzil göstergesi, şarj durumu ve enerji akışını da sunuyor. MBUX multimedya sistemiyle ‘Hey Mercedes’ diyerek komut verebildiğiniz ve ses tanıma özelliğine sahip sistem sayesinde de pek çok fonksiyonu kontrol edebilme imkanı veriyor. Navigasyon sisteminde de değişiklik yapılan EQC, yeni sistem sayesinde girdiğiniz adres için en yakın rotayı hesaplarken menzili de hesaplıyor. Bu sayede şarj istasyonu olan noktayı da rotaya ekliyor. Hesapladığı tahmini varış süresine şarj süresini de katarak net bir varış süresi hesaplıyor.

AMG paketi de gelecek olan EQC’de, AMG paketiyle birlikte sportif detaylar ön plana çıkacak. 20 inçlik AMG jantlar, karbon fiber detaylar ve siyah ön ızgarasıyla diğer paketlerden ayrılacak. Sunduğu 360 derecelik kameraya sahip Park Paketi, head-up display ve hafızalı koltuklarıyla da sportif detayların yanı sıra EQC AMG konfordan da ödün vermiyor. EQC Sport modeli standart olarak sunduğu donanımlar konusunda da oldukça cömert davranıyor. Geri görüş kamerasına sahip Aktif Park Asistanı, kör nokta uyarısı, anahtarsız giriş ve çalıştırma, LED farlar, konfor koltuk paketiyle ısıtmalı ön koltuklar, 10.25 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, 64 farklı kombinasyona sahip ambiyans aydınlatması ve 5 kollu 19 inçlik jantlar standart olarak sunuluyor.

Modelin Türkiye fiyatı henüz belli olmasa da yazılarımızı takip eden okurlarımız bire üç kuralını hatırlayacaktır. Dolayısıyla ülkemizdeki satış fiyatının 200.000 Euro seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Elektrikli SUV Mercedes EQC

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba