Oto Ekspertiz konusunda artık başka yere gitmem! Nedenini röportajı okudukça sizler de anlayacaksınız!

En iyi oto ekspertiz firması.
En iyi oto ekspertiz firması.

Oto Ekspertiz konusunda artık başka yere gitmem! Nedenini röportajı okudukça sizler de anlayacaksınız! En iyi oto ekspertiz firması.

Instagram Hesabım

Oto ekspertiz konusunda son dönemlerin en büyük yenilikleri geldi. Bu yenilikleri yerinde görmek ve bunları hayata geçiren kurucusu Ünal Ünaldı ile röportaj yapmak için RS Oto Ekspertiz ’in genel merkezine gittim. Yerinde yaptığım incelemeler ve dinlediğim gelişmelerin ardından benim için bundan daha az olan ekspertizin bir anlamı kalmadı. Nedenini röportajı okudukça sizler de anlayacaksınız.

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı “Yeni nesil ekspertiz olarak adlandırdığımız ve Türkiye’de ilk ve tek olan MR cihazımız sayesinde boya kontrollerinde hata payını en aza indirmeyi, elektronik şasi kontrol cihazımızla da şasi kontrollerinde insan faktörünü bir kenara bırakarak, tamamen teknik ve bilimsel yöntemlerle şasideki milimetrik sapmaları dahi tespit ederek iptidai şekilde tamir edilmiş güvensiz otomobilleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.” derken, “40 yıllık hasar onarım tecrübemizi oto ekspertiz sektörüne aktararak hem tüketicilerin can güvenliği için çalışacak, hem de sektöre bir dizi yenilik kazandıracağız. Pazar payı hedefimiz ise yüzde 10.” açıklamasını yapıyor. Tüm detayları konuşmak ve cihazları yerinde görmek için RS Oto Ekspertiz’in genel merkezine gittim.

Togg Fabrikası’nda robotlar parçaları birleştirmeye başladı! Fabrikadaki 208 robot Togg için işbaşı yaptı!

Ünal Bey selamlar, öncelikle karşıma çok sık bir şekilde çıkan MR cihazı nedir?

Selamlar. Bu cihaz aracın termografik röntgenini çekiyor. Gönderdiği ışınlar sayesinde saçın üzerindeki mesafeyi ölçüyor. Cihazın gönderdiği ışınlar saça değdiği anda yapılan bu ölçümlerin termografik çıktısını alıyoruz. Otomobilin orijinal mikron kalınlığını zaten bildiğimiz için makineye bunu öğretiyoruz. Bu kalibrasyona göre elde ettiğimiz sonuç üzerindeki renklerle araçta değişenleri görüyoruz. Aldığınız çıktının renklerinden araçla ilgili neler yapıldığını net bir şekilde görüyorsunuz.

Bizim bu konuda en büyük şansımız hasarlı araçları onaran bir firma olmamız. Tamirini gerçekleştirdiğimiz bütün araçlarda MR cihazını test ettikten sonra bu cihazı satın aldık ve kullanmaya başladık.

Otomobilin tüm tamir aşamalarında fotoğraflarını çekerek ilerledik. Biz nereye kalın macun çektiysek, nereye yoklama macunu çektiysek tüm detaylarıyla bu cihazda ortaya çıktı. Bu sonuçları gördükten sonra bu yatırımı yaptık. Hasarlı otomobilleri onarmadan önce ve onardıktan sonra çektiğimiz görüntüleri karşılaştırınca farkı bizzat gördük. Bunun ardından bizim bu teknolojiyi acilen tüm Türkiye’ye yaymamız gerektiğini düşündük ve yatırıma başladık.

En iyi oto ekspertiz firması

Yenilenen BMW 3 Serisi gösterildi! Almanya’da bile pahalı ama harbiden çok güzel bir otomobilsin sen!

Değişen parçaları nasıl anlıyorsunuz?

Bu otomobilleri yıllardır tamir eden biziz, boyayan biziz, kaportasının tüm kıvrımlarını bilen biziz. Bu tamiratları gerçekleştiren ustanın nasıl tabanca tuttuğunu bile anlayan biziz. Fabrika gibi birebir her yerde aynı mikronu usta atamıyor. Ton farklılıklarından ve elde ettiğimiz renklerden sıfır parça takılmış olsa bile oradaki eşitsizliği anlıyoruz.

Cihazın sonuçlarını aldığımız zaman bile içimiz rahat etmiyor, çünkü biz RS’yiz ve baştan aşağıya kadar otomobile yeniden bakıyoruz. Cihazın sonuçlarını ustalarımıza da kontrol ettiriyoruz. Otomobili ustalarımız da alıp inceliyor, sonuçlarla karşılaştırıyor. Makinenin doğruluk oranını da bu şekilde kontrol ediyoruz. Sağlamasını yapıyoruz. Bu MR çıktısı her müşterinin eline alıp sonuçları anlayabileceği bir çıktı değil. Nasıl bir doktora gidersiniz ve röntgeninizi doktor yorumlar, aynı şekilde biz yorumluyoruz. Bizim teknisyenlerimiz de bu işin doktoru ve sonuçları onlar yorumluyor. Teknisyenlerimiz taş yarası nedeniyle oluşan lokal sonuçları bile aracın sahibine söylüyor.

Ne kadar ücret talep ediyorsunuz?

Şu anda kampanya var ve herkesin bu cihazla tanışması için 400 TL yerine 250 TL alıyoruz. Şu anda en çok müşterimizi otomobilini merak eden kullanıcılar oluşturuyor. Aracını alırken şüpheye düşmüş olanlar geliyor. Aracının gerçek durumunun ne olduğunu net bir şekilde öğreniyor. Bu kampanyayı otomobili satın almış olanlar için yapıyoruz.

En iyi oto ekspertiz firması

Haziran ayında Türkiye’de de satışa sunulacak olan Elektrikli Hyundai Ioniq 5’in özellikleri nasıl?

Türkiye’de ne zaman yaygınlaşacak?

Şu ana kadar 7 makine kurulumu yaptık. 6 tane makine daha yazın kurulacak ve 13 makineye ulaşmış olacağız. Bir sonraki dönemde ikinci 6 makine daha gelecek. 19 olacak. Hemen ardından 25 olacak. Elbette arz talep meseleleri. Talep ne kadar büyük olursa o kadar büyütürüz.

En çok merak ettiğim konulardan biri olan şasi onarımı nedir? Otomobilimi RS Oto Ekspertiz’e getirmem konusunda benim için çok büyük bir kriter bu arada.

Geçmişte bir gün şasiyi fenerle kontrol ettiklerini gördüm. Ardından aklıma yurtdışında gördüğüm şasi ölçüm makinesi geldi. Türkiye’de birçok noktada elektronik şasi düzeltme robotu yok.

Eski yöntemlerle yapıldıysa gözle yakalanması mümkün olmayan şasi ayarlarında sorun oluyor. Gözle ancak boyasına bakarsınız. Genelde şasi yandan kırılır ve yan tarafı boyanır. Yan tarafı sökmeden göremezsiniz. Şasi incelemesinin çok doğru olmadığını gördüm ve yurtdışından makinesini getirdik.

Biz RS’yiz ve bizde hata payı olmaz. Sistemde fabrikanın sunduğu tüm ölçümler kayıtlı. Ölçüm yapılırken fabrika ayarları neyse ona göre ölçüm yapılan noktalar üzerinden ilerleyerek sonuçları elde ediyoruz. Sapmalar fazlaysa şasi kontrol sistemi bize sonuçları veriyor ve düzeltilmesi gerektiği yönünde uyarıları yapıyor.

En iyi oto ekspertiz firması

Honda Civic Sedan Mayıs 2022 fiyat listesi nasıl? Varsa 593 bin TL’ye otogazlı otomatik satıyorlar!

MR cihazı ve şasi kontrolü haricinde ekspertiz yapıyor musunuz?

MR ve şasi olmayan yerlerde de normal ekspertiz firmalarında olan ne varsa aynı şekilde, hatta daha fazlasıyla yapıyoruz. RS Oto Ekspertizin sözünü ettiğimiz sistemleri şu anda 8 noktada var. Bayilik verdiğimiz 12 il daha var. İki ay içerisinde 20’ye çıkacak. Şimdiye kadar 400’ün üzerinde başvuru var. Biz sektörden olmayana bayilik vermiyoruz. Bu işi vakıf olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Ya daha önce oto ekspertiz ya da daha önce boya kaporta hasar onarımıyla ilgilenmiş olması gerektiği koşulunu arıyoruz. Sonra binasına, tesisine bakıyoruz. Ama bunlar olmazsa parası da olsa bayilik vermiyoruz. Bu yılın sonunda Türkiye’de 45 noktayı geçeriz, araç satış pazarının yüzde 85’ine hizmet vermeye başlamış oluruz. 2023 yılında da mutlaka her ilde bir ekspertiz noktamız olacak.

İşte röportajın sonu. Benim için tüm cihazlardan da önemli olan açıklama parası olsa bile işin içinden gelmeyene bayilik vermemeleri oldu. Sadece bu açıklama bile benim ve çevremin araçlarını RS Oto Ekspertiz’e götürmem için büyük bir kriter olmuş durumda.

En iyi oto ekspertiz firması.

En iyi oto ekspertiz firması.
RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı

En iyi oto ekspertiz firması.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba