Ferrari International GT Championship’de yarışacak 488 GT3’ün yeni versiyonunu görücüye çıkardı!

Ferrari 488 GT3 Yarış Arabası Yorumları
Ferrari 488 GT3 Yarış Arabası Yorumları

Ferrari, International GT Championship’de yarışacak 488 GT3’ün yeni versiyonunu görücüye çıkardı. Yeni Evo paketi, Ferrari’nin eski efsane modellerini tekrar canlandırma arzusu ile tasarlandı. Evo paketi yenilikçi düşünceler ve 488 GT3 ile yarışan yarışçıların geri bildirimleriyle geliştirildi. Ferrari 488 GT3 Yarış Arabası Yorumları.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

FIA düzenlemelerinin getirdiği güç ve aerodinamik verimlilik talimatlarına uyarak bu aracın yapımında asıl odaklanılan konular araç dinamiği, aerodinamik özellikler, ergonomik ve güvenli olması.

Ferrari mühendisleri 488 GT3 Evo’da aerodinamik özellikleri geliştirmek için gövde kısmında çeşitli değişikliklere başvurdu. 18.000 saatin üzerinde yapılan testler, CFD simülasyonu ve rüzgar tüneli testinin ardından far bölmesinin hemen altına yeni bir tampon eklendi. 488 GT 3’de aerodinamik gelişmeler başka yerlerde de yapıldı. Örneğin, üst taraftaki hava girişleri ve kanatlar var olan modelden daha büyük tasarlandı. Kapının ön tarafı hava akışını daha verimli bir şekilde ayarlamak için konik şekilde dizayn edildi. Ayrıca aracın arka tarafında yer alan hava girişleri de yeniden tasarlandı.

488 GT3 modelinin başarılı olmasında aracın dinamikleri büyük rol oynadı ve bu dinamikler yeni 488 GT3 Evo serisinde daha da geliştirildi. Dingil mesafesi ve lastik verimliliği artırıldı. Ferrari mühendislerinin öncelikle ele aldığı konu aracın ağırlığının hafifletilmesiyle birlikte aracın merkezinde olan kuvveti azaltmak oldu.

Ferrari yeni aracının motorunda performansını artırmak ile ilgili bir geliştirme yapmadı. Bununla birlikte yeni motor geliştirmeleriyle birlikte güvenilirliği arttıran ve daha hassas tork iletimi sağlayan bir sistem entegre ettiklerini belirttiler.

Dayanıklılık yarışları kokpit ile birlikte sprint yarışlarına benzeyecek derecede gelişti. Ferrari yeni 488 GT3 Evo serisinde FIA’nın güvenlik kurallarına uyan bir koltuk geliştirdi. 2,4 kg. daha hafif olarak geliştirilen bu yeni koltuk hem GT3 hem de GTE için geliştirildi.

Audi A5 Artık Hibrit Motorla Tercih Edilebilecek! Yeni Audi A5 Sportback Hibrit Tanıtıldı!

Ferrari 488 GT3 Yarış Arabası Yorumları. Araba Habercisi Dergisi.

Mercedes Benz E mi? BMW 5 mi? Audi A6 mı? İşte bu premium sınıf anketinin sonuçları!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba