Fiat, Peugeot, Opel, Citroen ve Alfa Romeo Yetkili Satıcı / Bayileri Ne Zaman İptal Edilmeye Başlıyor?

Fiat Peugeot Yetkili Satıcı Bayileri iptal ediliyor
Fiat Peugeot Yetkili Satıcı Bayileri iptal ediliyor

Fiat, Peugeot, Opel, Citroen ve Alfa Romeo Yetkili Satıcı / Bayileri Ne Zaman İptal Edilmeye Başlıyor? Fiat Peugeot Yetkili Satıcı Bayileri iptal ediliyor.

YOUTUBE KANALIM

PSA ve Fiat Grubu’nun birleşmesiyle birlikte kurulan Stellastis cephesinde (Fiat, Peugeot, Opel, Citroen, Alfa Romeo) önemli gelişmeler olmaya devam ediyor. Stellantis Grubu 2023 yılının ikinci yarısından itibaren yetkili satıcı / bayi ağıyla ilgili önemli kararlar almaya hazırlanıyor. Bu hazırlıkların tarihleri bile belli. Ancak ertelemeler olması kimse için sürpriz olmayacaktır. Bu konudaki gelişmeleri takip ediyorum.

Öncelikli olarak Türkiye’de bayi ağının kapatılması haberleri Mercedes Benz Türkiye’de karşımıza çıkmıştı. Bayi ağını kapatma kararı aldığı geçtiğimiz yılın sonunda belli olan Mercedes Benz Türkiye, bu yılın başından itibaren çalışmalarına hız verdi ve internet üzerinden satışı kısa bir süre içinde hayata geçirecek. Mercedes Benz Türkiye internet sitesine girenler bu sayfanın hazırlık aşamalarında artık sona gelindiğini görebilir. Hatta EQS modelinin stok durumu ve satışa hazır olduğu bilgileri girilmiş. Yeni modeller hızlı bir şekilde eklenecektir. Bu haberlerin devamı Stellantis Grubu’ndan gelecek. Bu konu hakkındaki son gelişmeleri aşağıdaki bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Mercedes Benz Türkiye yönetimi Yetkili Satıcı / Bayilerin Acente olmasıyla ilgili açıklama yaptı!

Öncelikle yazacağım bu haberlerin tamamı Automotive News Europe başta olmak üzere Avrupa basınında yer alan haberlerdir. 

Stellantis bayi ağını yeniden yapılandırmaya Temmuz ayından itibaren başlıyor. Avusturya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda’dan başlayarak bayi ağı yeniden yapılandıracak ve bayiler artık araç satışı yapamayacak.

Stellantis yönetimi yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın geri kalanı, yeni dağıtım planının uygulanmasını aşamalı olarak takip edecek” diyor.

Stellantis’in planı otomobil üreticilerinin satış işlemleri ve araçların fiyatları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olduğu, bayilerin ise teslimat ve hizmete odaklandığı bir “acente modeline” doğru ilerlemek.

Stellantis Grubu bu kararları ticari araçlar için Avrupa genelinde daha erken hayata geçirebilir açıklamaları da bulunuyor. Yani Peugeot Rifter ya da Fiat Doblo gibi modellerde bu sistem daha erken uygulanmaya başlayabilir.

Bunun yanında Stellantis’in Fransa’daki bayi ağının da yüzde 20’sini bırakacağı da çıkan haberler arasında.

Fiat, Peugeot, Citroen, Opel ve Alfa Romeo gibi Stellantis Grubu markalarını kapsayan bu haberlerle ilgili gelişme oldukça yazacağım.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2023 sayısı! Bundan sonra dergimizi buradan da ücretsiz indirebilirsiniz!

Araba Habercisi Şubat 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Fiat Peugeot Yetkili Satıcı Bayileri iptal ediliyor.

Araba Habercisi Dergisi’nin Şubat 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergi bu ay 5. Yıl Sayısı ile karşınızda.

Araba Habercisi Dergisi 48. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 48. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Şubat 2023 sayımızla birlikte dergimizi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 48. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2023 sayısı indir!

Fiat Peugeot Yetkili Satıcı Bayileri iptal ediliyor.

Fiat Peugeot Yetkili Satıcı Bayileri iptal ediliyor

Fiat Peugeot Yetkili Satıcı Bayileri iptal ediliyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba