Araba Test: Ford EcoSport Küçük SUV Pazarında Kendine Yer Bulabilir mi?

Araba testi, otomobil testi, Ford’un Edge ve Kuga modellerinden sonra SUV ailesine yeni katılan EcoSport, küçük SUV pazarındaki kendine yer edinmeyi hedefliyor. Böylece diğer modeller için dişli bir rakip olacak. Ford Ecosport test

Araba Habercisi Dergisi

Youtube.com/msemedya

EcoSport’un tasarımında başlayacak olursak, otomobilin Kuga’nın küçülmüş hali olarak göründüğü söyleyebiliriz. Ön tampon tasarımı, farların şekli ve ızgara otomobile sevimli bir görünüm kazandırırken aynı zamanda da sportif görünmesini sağlıyor.

[irp posts=”4975″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran 2019 Sayısı Dergiliklerde Yayına Çıktı! Kaçırmayın Yazık Olur!”]

Aracın arka tarafına geçtiğimizde ise işlerin biraz daha farklı olduğunu söyleyebiliriz. Ford, EcoSport’ta farklı bir bagaj kapağı tasarımı uygulamış. Bagaj kapağı sola doğru açılıyor. Bu da özellikle AVM gibi kapalı otoparklı bir yere geri geri veya paralel park ettiğinizde sizi zorlayabilir.

Arkanıza park eden kişi eğer yakın park ettiyse bu alana ulaşmak için öncelikle otomobilinizi bir miktar hareket ettirmeniz gerekiyor. Ancak bu kapağın arkasındaki 356 litrelik yükleme alanı beklentileri karşılıyor.

Ford EcoSport yaşam alanı

EcoSport’un kabini kompakt bir otomobilde olması gerektiği gibi işlevsel bir şekilde tasarlanmış. Saklama gözleri ihtiyaçlarınızı karşılamayı başarıyor. Ayrıca ön konsolda bulunan tutma yeri otomobile maceracı bir ruh kazandırıyor. Sync3 multimedya sistemi ile gelen otomobil, günümüz bağlantı ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor. Android Auto ve Apple CarPlay destekleri sayesinde akıllı telefonunuzu bu ekrandan kontrol edebilirsiniz. Ek olarak B&O ses sistemi müzik dinlemeyi sevenler için tatmin edici bir performansa sahip. ST-Line olarak adlandırılan tek donanım ile gelen otomobil, satın alma esnasında çok fazla seçenek sunmuyor gibi görünse de fazlasıyla opsiyon seçeneğine sahip.

Ford EcoSport motor seçenekleri

Ford’un kalbinde 1.0 litrelik 3 silindirli motor yer alıyor. Otomatik şanzıman ile kombine edilen bu motor, özellikle şehir içi kullanımlar için yeterli performansa sahip. Ara hızlanmalarda ve ilk hareket anında biraz ağırkanlı hareket etmesine rağmen devamını getirmeyi başarıyor. Aracın yüklü durumlarda da performansı değişmiyor ki bu da son derece olumlu. Bunun olmasında da tork dağılımının dengeli yapısının etkisi büyük.

Ayrıca 1.5 litrelik dizel motorla alınabilen modelde bu versiyon ise sadece manuel vitesle kombine ediliyor. Bu da ister istemez özellikle otomatik vites seven kadınların ilgisini azaltacaktır.

Ford EcoSport sürüş karakteri konfor

Otomobilin süspansiyonları ise alıştığımız Ford konforunda. Yoldaki kasisleri ve kusurları başarılı bir şekilde emen süspansiyon, hızlı girilen virajlarda gövde ağırlığını dengeli bir şekilde taşıyabiliyor. Direkt direksiyon sistemi ise Ford standartlarını karşılamayı başarıyor. Aracın gürültü düzeyi ise beklenenden biraz fazla. Bu sınıfta daha sessiz modeller mevcut.

Ford Ecosport test sonucu

EcoSport, küçük SUV sevenler için güzel bir alternatif. Günümüz ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor. Ayrıca küçük motoruna oranla yeterli performansa da sahip. Sadece bagaj kapağının tasarımına alışmak biraz zaman alıyor.

Ford EcoSport test
Ford EcoSport test
Ford EcoSport test
Ford EcoSport test

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın