Araba Test: Honda Civic Sedan RS 182 Beygir Gücü ile Küçük Type R gibi!

Araba testi, otomobil testi Honda Civic Sedan ülkemizde üretilen ve en çok satılan modellerden. RS isimli versiyon ise en güçlü yerli otomobil. Honda Civic Sedan RS özellikleri

Araba Habercisi Dergisi

Youtube.com/msemedya

Honda Civic Sedan daha fazla performans isteyenler için sunulan RS ile küçük bir Type R olmuş. Honda, bu modelin üretimini sadece Türkiye’de gerçekleştiriyor ve model pek çok ülkeye ihraç ediliyor. Bu nedenle de RS versiyonunda şimdiden bekleme süreleri oluşmaya başladı.

[irp posts=”4975″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran 2019 Sayısı Dergiliklerde Yayına Çıktı! Kaçırmayın Yazık Olur!”]

Honda Civic Sedan RS tasarım

Honda RS’ın güçlenen motor dışında tasarım olarak da farklılıkları mevcut. Özellikle standart versiyonda bulunan krom ön ızgara yeni RS’de siyah olarak değiştirilmiş. Tek donanımla gelen modelde krom kapı kolları ve yan camların üzerinden geriye doğru uzanan krom bölümler gerçekten şık bir görüntü sağlamış.

Honda RS’ın arka kısmı atmosferik motorlu Honda Civic Sedan ile aynı özellikleri taşıyor. Tek fark arkadaki RS logosu. RS logosundan dolayı etrafınızdan geçen diğer araçların oldukça ilgisini çekiyorsunuz.

RS modelinin lansman rengi olan kırmızı bu araçta en çok tercih edilen renk olacaktır. Aracın hatlarını daha iyi vurgulayan bu renk ile Civic RS tam bir sportif sedan olmuş.

Honda Civic Sedan RS iç mekan

Honda Civic Sedan RS’in iç kısmına geçtiğimizde ise standart modelle aynı iç mekan sizi bekliyor. RS’in iç kısmında özellikle direksiyonun arkasında bulunan kulakçıklar hemen fark ediliyor. Halk arasında F1 vitesi olarak da adlandırdığımız bu vitesler sayesinde Honda RS’i manuel olarak da kullanabilme şansına sahipsiniz. Normal şartlar altında standart modelle bu kadar fazla benzerliğin olması bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Ancak standart modelin iç mekanı o kadar dengeli hazırlanmış ki gerçekten bu modelde herhangi bir ilave yapmaya gerek kalmamış.

İç mekanda hoşa gitmeyen tek detaysa önceki nesillerde olmayan ancak yeni nesilde kullanılan şaft tüneli. Normalde önden çekişli olan Civic’de yeni nesilde neden böyle bir tünelin kullanıldığını anlamak mümkün değil.

Honda Civic Sedan RS motor özellikleri

Honda RS’de 1.5 litrelik benzinli motor kullanılıyor. Motora 6 ileri CVT şanzıman eşlik ediyor. 1.5’lik motor 182 HP güç ve 220 Nm tork üretiyor. Fabrika verilerine göre RS 0 – 100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlıyor. Yine fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi ise 6.0 litre olarak açıklanmış. Ancak aracın yüksek performansının da etkisiyle gaz pedalına nazik davranmak çok zor ve bu nedenle tüketim 9.5 litrenin altına zor iniyor. Yine de tüketim önceki nesil Civic Sedan modellerini düşündüğümüzde önemli ölçüde azalmış.

Honda Civic Sedan RS testi

Sportif bir sedan olmasından ötürü hafif sert ayarlı bir süspansiyon sistemiyle donatılan RS, buna karşılık iç mekana çok fazla darbe hissettirmiyor. Direksiyon kutusu da ister konforlu isterseniz de performanslı kullanımı tercih edin oldukça iyi işler başarıyor.

Honda Civic Sedan RS Türkiye’de üretilen en güçlü otomobil olması nedeniyle gurur verici bir model. Geniş yaşam alanı, zengin donanımı, dikkat çekici dış tasarımı ve yüksek marka imajı sayesinde Civic RS kendisinden çok daha pahalı modelleri bile gölgede bırakacak kadar iddialı bir otomobil.

Yeni Honda Civic Sedan RS özellikleri

Yeni Honda Civic Sedan RS özellikleri, honda civic, araba habercisi, sportif araba, spor araba, spor arabalar, hızlı arabalar, güçlü arabalar, honda sedan

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın