Ford Kuga 1.2 Litre Tüketen Versiyonuyla Geliyor!

Ford Kuga, Ford Kuga Yorum, Ford Kuga Özellikler, Ford Yorum, Kuga Yorum. 2020 Ford Kuga Hibrit Özellikleri. Yeni Ford Kuga Kompakt SUV Sınıfında Hibrit Seçeneğiyle Başarı Arayacak! Ford Kuga Plugin Hibrit Yorumları.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Ford Kuga Plug-In Hybrid Özellikleri Neler?

Kuga Plug-In Hybrid içten yanmalı motorun menzil özgürlüğünü ve elektrikli motor sistemlerin verimliliğini bir arada sunuyor. Sistemde 2,5 litre hacimli benzinli motoru elektirkili motor ve jeneratör ile 14,4 kWh kapasiteli lityum batarya destekliyor.

Nissan Ariya Concept CES 2020’de Tanıtıldı

225 HP güç üreten ve Ford’un Avrupa’daki ilk şarj edilebilir hibrit çözümü olan sistem 50 km’nin üzerinde bir elektrikli menzil sunuyor. Ford Kuga Hibrit Tüketimi 1,2 lt/100 km yakıt tüketimi ve 29 gr/km C02 salım değerine imza atıyor. Sol çamurluğa entegre şarj soketi üzerinden şarj edilebilen batarya ayrıca sürüş esnasında fren enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren rejeneratif şarj teknolojisiyle de şarj edilebiliyor.

Peugeot SUV 2008 16 Ocak’ta Türkiye’de Tanıtılıyor

Bataryanın 230 Volt ile şarj edilmesi 4 saat sürüyor. Sürücüye var olan şarjı ne zaman ve ne şekilde kullanacağını seçme imkanı sunan; EV Auto, EV Now, EV Later ve EV Charge olmak üzere dört farklı elektrikli sürüş modu bulunuyor. Bataryanın şarjı en düşük seviyeye indiğinde sistem otomatik olarak içten yanmalı motoru elektrikli motorun desteklediği EV Auto sürüş moduna geçiş yapıyor.

Ford Kuga EcoBlue Hybrid Özellikleri!

Ford Kuga EcoBlue Hybrid versiyonunda Ford’un 150 HP gücündeki 2,0 litre EcoBlue dizel motoru devreye giriyor. Yarı hibrit sistemde kayış ile tahrik edilen entegre bir marş motoru/jeneratör (BISG) yer alıyor. Yavaşlama ve fren anında enerji kazanımı sağlayan ve depolayan marş jeneratörü aynı zamanda 48 Volt’luk hava soğutmalı lityum ion bataryayı şarj ediyor.

Marş jeneratörü ayrıca depolanan enerjiyi kullanarak bir yandan aracın elektrik donanımlarını beslerken diğer yandan da normal sürüşlerde ilave tork ile benzinli motoru destekliyor. Kuga’nın Auto Start-Stop özelliğini daha fazla kullanmasını sağlayan 48 Volt besleme sisteminin de katkısıyla 132 gr/km CO2 salım ve 5.0 lt/100 km yakıt tüketimi değerleri mümkün oluyor.

Kuga Hybrid versiyonunda kendi kendini şarj eden bir hibrit sistem bulunuyor. 2,5 litre hacimli benzinli motoru destekleyen elektrikli motor, jeneratör ve lityum bataryadan oluşan elektrikli sistem sıfır emisyonlu salt elektrikli sürüşe imkan tanıyor. 130 gr/km CO2 emisyon değerine ve 5.6 lt/100 km tüketim değerine imza atan Kuga Hybrid bu yıl satışa çıkacak. Arac önden çekiş ve Ford Akıllı 4×4 Çekiş versiyonlarıyla satışa sunulacak.

Ford Kuga Plugin Hibrit Yorumları.

Murat Tosun: Uzun zamandır bir SUV modeli beklerken bu kadar heyecanlanmamıştım. Tasarım konusunda Ford SUV modelleri farklılaştı ve çok iyi yaptı. Bugüne kadar yaptığım anketlerde sizlerin de benimle aynı fikirde olduğunu gördüm. Bence bu modeller Ford markasının Avrupa’daki yükselişi olacak.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba