Ford Rivian’a 500 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı! Birlikte Elektrikli SUV ve Pikap Üretecekler!

Ford Rivian Elektrikli SUV
Ford Rivian Elektrikli SUV

Ford, elektrikli araba alanında faaliyet gösteren start-up olan Rivian’a 500 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor. Ford yaptığı açıklamada, 2022 yılına kadar model gamlarını elektrikli modellerle geliştirmek için ayırdıkları 11 milyar dolarlık yatırım bütçeleri olduğunu ve bu yatırımın da bu planın bir parçası olarak yapıldığını belirtti. Ford Rivian Elektrikli SUV

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, Araba Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Rivian ile ortaklaşa üretilecek modeller için şimdiden belirlenmiş iki model ise F-150 pikap ve Mustang. Ford CEO’su Jim Hackett, Rivian ile kurulan iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

‘Ford olarak, içinde bulunduğumuz elektriksel dönüşüm sürecinde Rivian ile ortaklığımız her iki markaya da değer katacak. Ford olarak Rivian’ın batarya teknolojilerinden yararlanacağımızı düşünüyoruz. Rivian da Ford’un endüstriyel tecrübesi ve kaynaklarından faydalanacaktır’ dedi. Ford’un Rivian’ı seçmesindeki en etkileyici neden olarak da, Rivian’ın geleneksel ekonomiden değil de start-up kültürüyle gelmelerinin ve mucit bir yapıya sahip olmalarının etkili olduğu belirtildi. Ortaklık kapsamında, Ford Otomotiv Başkanı Joe Hinrichs, Rivian’ın 7 kişilik yönetim kuruluna katılacak.

Ford’un bu yatırım kararı, Rivian ve General Motors görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından geldiğini belirtmek gerekir. Rivian’ın yatırımcıları arasında 700 milyon dolarlık yatırımıyla Amazon da bulunuyor.

Ford’un ayrıca Volkswagen ile yürüttüğü bir yatırım süreci de devam ediyor. VW’in elektrikli arabalar için geliştirdiği MEB platformuyla ilgilenen Ford, Rivian ile yapılacak olan ortaklığın VW ile yapılan görüşmeleri etkilemeyeceğini belirtti. Bu hamlesiyle Ford, binek arabalarında ve crossoverlarında VW’in MEB platformunu kullanabilecekken, Rivian ile de SUV ve pikap modellerinin geliştirilmesi için çalışacak. Bu çift yönlü yatırımla da hiç şüphesiz ki tüm firmalar için kazan-kazan durumunun ortaya çıkacaktır. Ford’un binek arabaları için elektrikli dönüşümle yeni modellerinin sinyallerinin yanı sıra Rivian yatırımıyla birlikte elektrikli pikaplar ve özellikle de yüksek menzilli ticari vanlar gelmesi artık çok yakın diyebiliriz. Şirket içerisinde geliştirse de neredeyse aynı yatırımı yapması gereken Ford, yaptığı stratejik ortaklıklarla ilk seri model araba üreticisi olmanın ustalıklarını sergiliyor.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Ford Rivian Elektrikli SUV

Araba Habercisi Dergisi

1 Kadın 1 Erkek Volvo XC40 D4 AWD 190 Beygir Testi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba