Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız pazar için net rakam verdi

Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız

Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız, ÖTV teşviğini uzatma kararının tüm otomotiv sektörüne olumlu yansıyacağını ifade etti. Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Net rakam verdi: Pazar 618 bin adetle kapanır

Sıfır ve hafif ticari araç satışlarının 2018 yılında 618.00 adet civarında kapanacağını belirten Ayyıldız, pazarın bir önceki yıla göre yüzde 35’ten fazla daraldığını ancak ÖTV teşviğinin devam etmesiyle son aylarda yaşanan pozitif tablonun devam edeceğini beklediklerini söyledi.
Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan otomotiv sektöründe, 2018 yılında uygulanmaya başlanan ÖTV teşviğinin üç ay daha devam edeceği açıklandı.

[irp posts=”2339″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ocak Sayısı Dergiliklerde ve Abonelerde”]

Aralık 2018 75 bin adetle kapanır

Sıfır otomobil ve hafif ticari araç pazarında yaşanan bu gelişmeyle ilgili bir açıklama yapan Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Alınan karar otomotiv sektöründeki tüm paydaşları mutlu etti. 2018 yılında zor günler yaşayan sektör, 31 Ekim 2018 tarihinde alınan ÖTV teşviği kararıyla biraz nefes aldı diyebiliriz. ÖTV kararının ardından Kasım ayında 52 bin sıfır araç satışı gerçekleşti” dedi.
Sıfır araç pazarıyla ilgili öngörülerini de aktaran Ayyıldız, “Aralık ayının 75.000 adet civarında sıfır araç satışı ile tamamlanmasını öngörüyoruz. Böylece, Türkiye’de 2018 yılının 618.000 adet civarında sıfır otomobil ve hafif ticari araç satışı ile tamamlanacaktır. Bu rakam, pazarın son 2 aydaki ÖTV teşviğine rağmen yüzde 35’ten fazla daralması anlamına gelir” diye konuştu.

İkinciyeni 5 ayda 13.000 araç satışı gerçekleştirdi

Değişkenliklere zamanında doğru hamlelerle ayak uyduran, bunun için gerekli altyapısı olan firmaların 2018 yılında çeşitli sıkıntılar yaşasalar da ayakta kalmayı başardıklarını belirten Ayyıldız, ”2018 birçok firma açısından zor bir yıl oldu. Özellikle Ağustos sonrası dönemde likidite sıkışıklığı en önemli konu haline gelmeye başladı. Biz, kendi alanında lider olan ve 295.000 üyeye ulaşan, online ikinci el alım-satım platformu ikinciyeni sayesinde, son 5 ayda 13.000 adet araç satışı gerçekleştirdik ve aldığımız hızlı tedbirlerle likidite problemine karşı şirketimizi hızlıca konumlandırabildik” dedi.

[irp posts=”2368″ name=”Suzuki Sektörel Teşvikler ve İndirim İyi ki Olmuş diyor!”]

İkinciyeni Profesyonel Ekspertiz

Ayyıldız ayrıca, ikinciyeni internet sitesi üzerinden yapılan profesyonel ekspertiz ve markaya olan güven sayesinde kullanıcıların görmeye bile ihtiyaç duymadan araç aldıklarını belirterek otomotiv sektöründe ikinci el araç fiyatlarında ikinciyeni ile referans noktası olduklarını söyledi. Web sitesi üzerinden Garenta araçlarının yanı sıra tüm güvenli ikinci el araç alım satımına platform sağladıklarını belirten Emre Ayyıldız, “Araçlarını uygun fiyatlarla ve hızlı şekilde satmak isteyen 400’ün üzerinde kurumsal ve 200’ün üzerinde bireysel müşterimize de hizmet verdik” diye konuştu.

Seçimler sonrası ekonomideki pozitif görünüm artar

ÖTV teşviğine 2019 yılının ilk üç ayında devam edilmesi kararını olumlu karşıladıklarını belirten Emre Ayyıldız, “2018’in son iki ayında yapılan desteklerle sektör, hem sıfır hem de ikinci el pazarında hareketlendi. ÖTV teşviğinin yılın ilk üç ayında da devam etmesi, hem ekonomiye hem de otomotiv sektörüne olumlu yansıyacaktır” dedi.
Ayyıldız ayrıca, 31 Mart’taki seçimlerden sonra ekonomideki pozitif görünümün artarak devam edeceğini ve yılın ikinci yarısından itibaren daha da olumlu bir tablo beklediklerini ifadelerine ekledi.

[irp posts=”2378″ name=”292 km/s hıza ulaşan Maserati Levante GTS tanıtıldı”]

Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız

Araba Habercisi Murat Tosun

292 km/s hıza ulaşan Maserati Levante GTS Ne Zaman Geliyor?

Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız, İkinciyeni Profesyonel Ekspertiz, İkinciyeni 5 ayda 13.000 araç, ikinciyeni arabaları, garenta araba kira

Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız, İkinciyeni Profesyonel Ekspertiz, İkinciyeni 5 ayda 13.000 araç, ikinciyeni arabaları, garenta araba kira
Garenta ve İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba