Güneş Panellerini Kullanan Toyota Prius Geliyor! Sizce Bu Tip Gelişmeler Tutar mı?

Hybrid Toyota Prius Güneş Panelleri

Güneş Panelli Toyota Prius, Toyota Prius Güneş Enerjisi, Toyota Prius Solar teknolojisi, detayları haberde. Hybrid Toyota Prius Güneş Panelleri kullanacak. Toyota, dünyanın en çok satana çevreci otomobili Prius’u daha da çevreci hale nasıl getirebilir? Tabi ki üstünü güneş panelleriyle kaplayıp, enerjisini güneşten sağlayarak! Ürettiği prototip Prius’un denemeleri bu ay Japonya’da başlıyor. Prius PHV adını verdiği model 56 km. sadece güneş enerjisiyle gitmeyi hedefliyor. Hybrid Toyota Prius Güneş Panelleri.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Toyota’nın hali hazırda güneş panelli bir Prius’u var. Model ABD’de Prius Prime paketiyle opsiyonel olarak sunuluyor. Ancak bu opsiyon araç park halindeyken şarj olmasını sağlıyor. Yeni prototip Prius PHV’nin en önemli farkı ise araç seyir halindeyken de şarj olması olarak öne çıkıyor.

Mevcut kullanılan sistemde araç park halindeyken yaklaşık 7 km. menzil sağlayacak şekilde elektrik üretebiliyordu. Yeni sistem sayesinde yaklaşık 5 kat daha verimli olarak 35 km. menzil sağlanabiliyor. Kazançların bazıları da daha verimli güneş pilleri sayesinde gerçekleşiyor. Ancak en temel fark ise daha fazla güneş paneli kullanılmasından kaynaklanıyor.

[irp posts=”7282″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Arka Camda Bile Güneş Paneli Kullanılıyor

Arka cam, tavan ve kaputta 0,03 mm. kalınlığında güneş panelleri kullanılıyor. Çok ince olduğu için Prius’un aerodinamiğine etkisi de minimumda kalıyor. Arka camda kullanımına ilişkin eleştirilere ise Toyota sözcüsü yaptığı açıklamada, arka görüşün bir sorun olmadığını, sürüş esnasında yan aynaları ve park ederken de geri görüş kamerasının yeterli olduğunu söyledi.

Editör Notu: Toyota’nın çevreci araçlar geliştirme konusunda cesur hamleleri takdire şayan. Ancak hem görüntü itibariyle hem de sağladığı menzilin şimdilik çok da önemli olmaması şu soruyu akıllara getiriyor; Sevgili Toyota, üniversitelerde yapılan güneş arabaları yarışına mı katılacaksın? Tamam, orijinal fikir olmasa da uygulama olarak çok güzel. Fakat 35 km menzilden daha fazla enerji sağlayacak güneş paneli geliştirmeye odaklanılması gerekiyor. Hibrit olarak üretilen enerjiyle birlikte toplam 56 kilometrelik menzile sahip araba her ne kadar tam anlamıyla bedavaya gidiyor olsa da günümüz için fazlasıyla yetersiz kalıyor.

Ancak atılan bu adımlar gelecek için güzel günleri işaret ediyor. Umarız güneş paneli teknolojisi gelişir ve tüm araçlarda kullanılmaya başlar. Sevgili Toyota al sana bir fikir de benden. İçten yanmalı motorlara sahip modellerinizde de sunroof yerine güneş paneli koyabilirsiniz. Menzil olarak fayda sağlamasa da en azından üretilecek enerjiyle mevcut akünün yükünü azaltırsınız. Hep Toyota’ya sesleniyorsun diyenler olacaktır ama Cem Yılmaz’ın da dediği gibi ‘Seni seçtim çünkü sen farklısın. Japonsun bir kere akıllı adamsın’ 🙂

Hybrid Toyota Prius Güneş Panelleri Kullanacak, Araba Habercisi Dergisi.

En Hızlı Hot Hatch Unvanının Sahibi Renault Megane R.S Trophy-R Kaç Para?

Solar Toyota Prius
Solar Toyota Prius

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba