Volkswagen İçin LG Güney Kore’de 424 Milyon Dolar Yatırımla Batarya Fabrikası Kuracak!

LG Batarya Fabrikası Güney Kore
LG Batarya Fabrikası Güney Kore

LG Volkswagen Ortaklığı, Elektrikli Araçlar Bataryaları, Elektrikli Arabalar, Elektrikli Otomobiller, detayları haberde. LG Batarya Fabrikası Güney Kore’de yapılıyor! Güney Koreli batarya üreticisi LG Chem, lityum iyon bataryalarda kullanılan katod malzemesini üretmek için 424 Milyon Dolarlık yatırım yaparak fabrika kuracağını açıkladı. Fabrikanın önümüzdeki yıl Güney Kore’nin güneydoğusunda yer alan Gumi kentinde kurulması planlanıyor. LG Batarya Fabrikası Güney Kore.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

LG Chem’den yatırım hakkında açıklama yapan bir yetkili, katot üretiminin 2022 yıl sonu itibariyle başlayacağını belirtti. LG Chem, dünyanın önde gelen elektrikli araba batarya üreticilerinden biri olarak öne çıkıyor. Müşterileri arasında General Motors ve VW Grubu bulunuyor.

Lityum iyon batayalardaki katotlar, nikel, kobalt ve manganez gibi bir dizi metalin kombinasyonuyla birlikte lityum metal kullanılarak üretiliyor. Negatif yüklü elektronları, enerji üreten bataryanın anot kısmından katot kısmına aktarır. Lityum iyon bataryanın anot kısmı ise grafitten üretiliyor.

LG Chem’in yeni fabrikasında 1.000 kişinin çalışması bekleniyor. Şirket şu anda Güney Kore’de iki katot üretim tesisi işletiyor ve Çin’de de yeni bir tane daha inşa ediyor. LG Chem Başkanı Jeong Ho-young yaptığı açıklamada, LG Chem’in, katot malzemesini şu anda %20 oranında kendi bünyelerinde ürettiklerini ve yeni fabrikalarıyla birlikte bu rakamı %35’e taşımak istediklerini belirtti.

LG Batarya Fabrikası Güney Kore. Araba Habercisi Dergisi.

Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısında Neler Var?

Opel 50 km boyunca hiç yakmayan SUV yaptı!
Cabrio SUV olur mu demeyin? Volkswagen yaptı.
Elektrikli Audi SUV rakiplerinden önce geldi.
Mercedes Benz Kompakt Sedan A200 ile çok iddialı.
Yeni Opel Corsa Elekrikli Seçeneğiyle Geliyor!
Ford SUV Şansını Puma ile deneyecek.
Yeni Mazda3 180 Beygir Oldu.
Fabrika Çıkışı LPG’li Honda Civic Testi.
Yerli Malı Renault Clio Yenilendi.
Nissan Qashqai CVT şanzıman dönemini kapattı.

Teknoloji Dergisi GoToTechno Eylül Sayısı Çıktı!

Teknoloji Dergisi GoToTechno Dergisi kolay anlaşılan diliyle ön plana çıkan bir dergi. Araba Habercisi Dergisi’nin hediyesi olmasının dışında Turkcell Dergilik üzerinden tüm sayıları ücretsiz okuyabilirsiniz.

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba