Elektrikli Hyundai Kona günümüz fiyatlarına göre uygun bir etikete elektrikli araba şansı sunuyor!

Hyundai Kona EV test Araba Habercisi.
Hyundai Kona EV test Araba Habercisi.

Elektrikli Hyundai Kona günümüz fiyatlarına göre uygun bir etikete elektrikli araba şansı sunuyor! Hyundai Kona EV test Araba Habercisi.

INSTAGRAM HESABIM

Özellikle Amerika ve Avrupa pazarında tüketiciler tarafından yoğun ilgi gören KONA EV, satışa sunulduğu 2018 yılından bu yana 120 bin adetten fazla satış başarısı gösterdi. Geçtiğimiz aylarda Almanya’da yapılan menzil denemesinde de tek şarj ile 1.026 km kat ederek rekor kıran KONA EV, böylelikle elektrikli otomobillerin önemini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Yeni KONA Electric, dış tasarım makyajıyla beraber bir dizi yenilikleri beraberinde getiriyor. Sade ve şık bir görünümü bir arada sunan KONA’nın kullanışlı B-SUV gövde tipi, üst düzey elektrik teknolojisiyle de birleşerek kullanıcısına rahatlık sağlamış oluyor.

Hyundai Kona EV test Araba Habercisi.

Hyundai Kona EV test Araba Habercisi.

Yeni görünümlü tamamen kapalı ızgaraya sahip ön kısım, bir önceki modele göre daha modern ve daha estetik. Bu modern görünüm, otomobilin dış tasarımda daha geniş bir duruş vurgulamasını sağlıyor. Yeni LED gündüz farları ile daha da geliştirilen ön kısım, KONA Electric’e özgü bir özellik olan asimetrik bir şarj portu ile tamamlanıyor ve elektrikli sürüş hakkında güçlü bir izlenim bırakıyor. Yeni ve daha keskin farlar, otomobilin yan tarafına doğru dik bir şekilde uzanıyor. Yüksek aydınlatma kapasitesine sahip bu ön farların iç çerçevesi, artık çok yönlü reflektör (MFR) teknolojisiyle beraber geliyor. Ön taraftaki ızgara Yeni KONA EV’de kaldırılarak aşağıdaki bölmeye alınmış. Arka tamponda ise otomobilin genel görünümüne anlam katmak için yatay gri çizgili difüzör kullanılmış. Bu çizgiler şıklığı korurken aynı zamanda yeni yatay olarak uzatılmış arka stoplar da ön kısmın şık görünümünü devam ettirmiş oluyor.

Hyundai Kona Electric iki farklı batarya kapasitesi ile sunuyor. Aracın giriş versiyonu 100kW (136PS) gücünde elektrik motoru ve 39,2 kWh’lık batarya kapasitesi ile 289 km’lik (WLTP) karma menzil sunuyor. Yüksek kapasiteli versiyonda ise 150kW (204 PS) güç ve 64 kWh’lik batarya bulunuyor bu sayede 449 km’lik karma menzile ulaşabiliyor. Saatte maksimum 167 km hız yapabilen Kona Electric, 0 – 100 km hıza yalnızca 7,6 saniyede ulaşıyor.

Hyundai Kona EV test Araba Habercisi.

Hyundai Kona EV test verileri. 

Motor: Elektrikli / Kalıcı Mıknatıslı Senkron Motor (PMSM)

Maksimum Güç: 136 HP

Maksimum Tork: 395 Nm

Performans Verileri 0-100 km/s: 9.9 sn Test 10.1 sn

Maksimum Hız: 155 km/s

Karma tüketim: 14,3 kW Test: 14,9 kW

100-0 km/s fren: 39 metre

Fiyat 836.000 TL (24 Ekim 2022)

Araba Habercisi Ekim 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ekim 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 44. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 44. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Kompakt sedan sınıfının yakışıklı oyuncusu 2022 Hyundai Elantra’nın test sonuçları nasıl çıktı?

Hyundai Kona EV test Araba Habercisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba