Jeep’in tamamen elektrikli modeli Avenger’ın Türkiye’de ne zaman satılacağı Tofaş tarafından açıklandı!

Jeep Avenger Ne zaman Gelecek?
Jeep Avenger Ne zaman Gelecek?

Jeep’in tamamen elektrikli ilk modeli Avenger’ın Türkiye’de ne zaman satılacağı Tofaş tarafından açıklandı! Jeep Avenger Ne zaman Gelecek?

INSTAGRAM HESABIM

Jeep Avenger, Paris Otomobil Fuarı’nda (Mondial de L’Automobile 2022) tanıtıldı. En başından itibaren tam bir “Jeep” olarak tasarlanan ve geliştirilen Avenger, kompakt boyutlara Jeep DNA’sını taşırken; tasarım, tarz, işlevsellik ve gelişmiş teknolojik niteliklerle müşterilerin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamaya hazırlanıyor.

Avrupa pazarlarına uygun kompakt boyutları ve teknolojik özellikleriyle Jeep’in tamamen elektrikli araçlar ürün gamına öncülük eden Avenger aynı zamanda Jeep’in dünyada sıfır emisyonlu lider SUV markası olma yolundaki, küresel elektrifikasyon stratejisinin de önemli bir adımını temsil ediyor.

Jeep Avenger, yeni bir elektrikli motor ile yeni bir bataryayı birleştiren yeni nesil 400 Volt elektrikli güç-aktarma sistemi ile donatılıyor. Hızlı şarj noktalarında DC 100 kW Mod 4 kablo ile 30 km sürüş menzili için sadece 3 dakika şarj yeterli oluyor. Ayrıca, bataryalar yüzde 20’den yüzde 80’e yalnızca 24 dakikalık bir sürede şarj oluyor.

Avenger’ın kalbinde bulunan ikinci nesil 400 Volt elektrikli güç-aktarma sistemi, Stellantis ve Nidec Leroy-Somer Holding arasındaki ortak girişim olan Emotors tarafından sunuluyor. 156 HP’ye karşılık gelen 115 kW güç ve 260 Nm tork üretiyor. Avanger’daki yine Stellantis tarafından üretilen yeni 54 kWh kapasiteli batarya, yüksek enerji yoğunluğu ile nominal ve kullanılabilir enerji arasında başarılı bir oran sunuyor. NMC 811 Lityum-İyon kimyasını kullanan batarya 17 modül ve 102 hücreden oluşuyor. Şehir döngüsünde 550 km ve WLTP döngüsünde ise 400 km menzil sağlıyor.

2024 yılına kadar Jeep ürün gamında yer alan ve en çok satan model olmasını beklenen Jeep Avenger, Türkiye yolları ile 2023’ün ikinci çeyreğinde buluşacak.

Mitsubishi XFC Concept Tanıtıldı! Mitsubishi’nin iddialı yeni Kompakt SUV modelinin özellikleri neler?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ekim 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Araba Habercisi Dergisi yayın hayatında önemli adımları teker teker geride bırakıyor.

Araba Habercisi Dergisi 44. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 44. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Jeep Avenger Ne zaman Gelecek?

Jeep Avenger Ne zaman Gelecek

Jeep Avenger Ne zaman Gelecek?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba