İkinci el araçlarda kilometre sahtekarlığını bu cihaz beş dakikada çözüyor! Bunu nasıl yaptığına çok şaşıracaksınız!

ikinci el araba gerçek km öğrenme.
ikinci el araba gerçek km öğrenme.

İkinci el araçlarda kilometre sahtekarlığını bu alet beş dakikada çözecek! Bunu nasıl yaptığına çok şaşıracaksınız! ikinci el araba gerçek km öğrenme.

Instagram Hesabım

İkinci el araçların gerçek kilometre bilgisini şüpheye düşmeyecek şekilde belirlemek her zaman kolay değildir. Kiralık araçlar iade edilirken veya bilirkişi raporları için dahi olsa kullanılmış araçların değerlemesi için gerçek kilometre ölçümü önemlidir. Çok sayıda motorlu araçta, kilometre sayaçları az bir teknik çabayla kolayca değiştirilebiliyor. Bu tür olayların tümü kayda geçmemiş olsa da sayı oldukça yüksek: Alman otomobil kulübü ADAC’nin de bildirdiği üzere polis, Almanya’da satılan her üç kullanılmış araçtan birinde manipüle edilmiş kilometre sayacı olduğunu varsayıyor*.

Kompakt Bosch KTS 250 arıza tespit cihazının yeni işlevi, otomotiv işletmelerinin ve bilirkişilerin aracın farklı kontrol ünitelerinde saklanan kilometre bilgilerini okuyabilmelerini sağlıyor. Bu veriyi kilometre sayacında gösterilen kilometre bilgisi ile karşılaştırarak, kilometre sayacının inandırıcı olup olmadığını veya diğer değerlerden farklı olup olmadığını kolayca belirleyebiliyorlar.

Bu, kullanılmış araç değerlemeleri, kiralamadan dönüş ve hatta araç değerine ilişkin bilirkişi raporları açısından aracın mevcut değeri üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Sigorta şirketlerinin bu testi hasar değerlendirmelerine dâhil etmelerine ve hatta sözleşmeyle kararlaştırılan yıllık kilometre performans karşılaştırma yapmalarına imkân verir.

Çoğu durumda, aracın kilometre bilgisi sadece aracın gösterge panelindeki kilometre sayacında değil, aynı zamanda çok çeşitli farklı elektronik kontrol ünitelerinde de saklanır. Koltuk hafızası veya park yardım kontrol ünitesi bile araç kilometre bilgisini içerebilir. Son yıllarda modern araçlar, giderek daha fazla sayıda kontrol ünitesiyle donatılıyor. Sonuç olarak, günümüz araçlarının gerçek kilometre bilgisi genellikle farklı kaynaklarda aynı anda saklanıyor.

2. el araç pazarı ne zaman canlanır?

Araba Habercisi Dergisi’nin Nisan 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Nisan 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 27. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 27. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Nisan 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

ikinci el araba gerçek km öğrenme.

ikinci el araba gerçek km öğrenme.

ikinci el araba gerçek km öğrenme.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba