İkinci el otomobil ithalatı olur mu? Dün en çok konuşulan haberler arasında bu gelişme yer aldı!

ikinci el araba ithalatı 2023
ikinci el araba ithalatı 2023

İkinci el otomobil ithalatı olur mu? Dün en çok konuşulan haberler arasında bu gelişme yer aldı! ikinci el araba ithalatı 2023. Yurt dışından ikinci el otomobil ithal edilir mi? İkinci el otomobil ithalatı serbest bırakılır mı? Yurtdışından araba getirilmesine izin verilir mi? Benim beklentim nasıl? İlk arabam gibi bir projeyle ÖTV’siz araba satışı olur mu? Anlattım.

ikinci el otomobil ithalatı olur mu ANLATTIM

Dün gündeme ikinci el otomobil ithalatıyla ilgili haberler oturdu. Sözde haberlerde “Otomobil piyasası karışacak, Almanya, Fransa, Hollanda vs ülkelerden ikinci el araba ithalatı yapılacak” gibi başlıklar kullanıldı.

Bu haberlerin sayısı büyük bir hızla artınca Ticaret Bakanlığı konu hakkında bir açıklama yaptı. Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan ve sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Twitter hesaplarından açıklama yapıldı: “Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’dan ikinci el otomobil ithalatı yapılacak” iddiası doğru değildir. Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe bazı firmalarca yürütülen stokçuluk ve fahiş fiyat gibi piyasa bozucu faaliyetlere karşı inceleme ve denetimlerini sürdürmektedir.”

Bu tip haberler daha fazla tık alma uğruna yapılıyor. İkinci el araba ithal edilmesi konusunda Ticaret Bakanlığı tarafından resmi olarak bir açıklama yapılmadan bu tip haberlere itibar etmeyin.

Peki Türkiye’de 0 km ve ikinci el araba satışları ne durumda?

2023 yılı Ocak-Mayıs döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarı %60,5 oranında arttı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %60,5 oranında artarak 445.006 adet olarak gerçekleşti.

İkinci el araç satış rakamlarıysa yüzde 34,23 artarak 4 milyon 198 bin adet olarak gerçekleşti.

Fiat Egea yerini Fastback bir modele bırakıyor! 2025 yılında Fiat Egea Fastback bir model olacak!

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

ARABA HABERCİSİ YAZ 2023 SAYISINI İNDİR

ikinci el araba ithalatı 2023.

ikinci el araba ithalatı 2023

ikinci el araba ithalatı 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba