Fiat Egea yerini Fastback bir modele bırakıyor! 2025 yılında Fiat Egea Fastback bir model olacak!

Tofaş Fiat Egea üretimi bitiyor!
Tofaş Fiat Egea üretimi bitiyor!

Fiat Egea yerini Fastback bir modele bırakıyor! 2025 yılında Fiat Egea Fastback / Crossover olacak! Fiat Egea Sedan üretimi bitiyor, Fiat Egea Cross üretimi bitiyor. Tofaş tarafından yapılan açıklamada 2025 yılından itibaren Fiat Egea üretiminin sona ereceği açıklandı. Fiat Egea Fastback bir model olacak! Tofaş Fiat Egea üretimi bitiyor! 2025 yılında Fiat Egea Fastback bir model olacak!

YOUTUBE KANALIM

Fiat Başkanı Olivier François Auto Express’e yaptığı açıklamada: “Tipo’yu değiştirmemiz gerekiyor. Onu 2025’te göreceksiniz. Biraz SUV benzeri olacak ama bunu yenilikçi bir şekilde yapacak” demişti. Buralarda SUV olarak (Egea Cross) satılan Fiat Tipo, Avrupa pazarlarında HB olarak satılıyor. Marka 2025 yılı itibariyle bu modeli gerçek bir SUV modele çevirmeye karar vermiş görünüyor. Elbette bu değişimin son dönemlerin popüler gövde tipi olan Fastback bir tasarım olması bekleniyor.

Stellantis Grubu’nun diğer markalarından bildiğimiz 1.2 turbo benzinli ve 1.5 litre turbo dizel motorların 2025 Fiat Tipo’da kullanılması kesin gibi. Elektrikli Fiat Tipo modeli de 2025 yılında bu değişimle birlikte ortaya çıkacak. Bu model büyük ihtimalle Stellantis Grubu’nun diğer markalarında da göreceğimiz yeni bir Fastback olacak. Bu model çıktığı zaman Peugeot 408 ya da Citroen C4X karakterine benzer bir araç göreceğiz.

Bunun yanında Fiat markasının Güney Amerika pazarında sattığı modellerin tasarımları da sevilmiş görünüyor. Fiat markası global olma yolunda 2025 yılından itibaren tüm modellerini benzer bir kimliğe büründürecek. Haberin fotoğrafını temsili olarak Güney Amerika pazarları için üretilen 2023 Fiat Fastback modelinden kullandım. Çünkü, açıklamalara baktığımda bu tip tasarımlı bir model geleceğini düşünüyorum. Yalnız böyle bir şey olursa harbi efsane olur.

Tofaş yönetimi tarafından KAP’a yapılan açıklamada Fiat Egea Ailesi’nin üretiminin 2025 yılının sonunda biteceği açıklandı. Tofaş, Egea Ailesi yerine 2025 yılının başından itibaren K0 adı verilen orta boy ticari araç üretimine geçecek. Siena, Albea, Linea modellerinde olduğu gibi Egea isminin sonu da 2025 yılında gelecek.

Pazarlama ekipleri yılın ikinci yarısında yeniden işbaşı mı yapacak? Araba fiyatları ucuzlayacak mı?

Tofaş Fiat Egea üretimi bitiyor!

 

Tofaş Fiat Egea üretimi bitiyor!

Tofaş Fiat Egea üretimi bitiyor!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba