İkinci El Araçlarda Panik Satışlar Başlayabilir!

İkinci El Fiyatları Covid 19.
Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın

İkinci El Fiyatları Covid 19, Kullanılmış Otomobil Fiyatları Covid 19, İkinci El Fiyatları Düşecek, Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, Cardata İkinci El Fiyatları Açıklaması.

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın: “İkinci El Fiyatları Yüzde 8 Düşecek! İkinci El Fiyatları Covid 19 salgını etkisiyle Nisan ayında ucuzlayacak.”

Instagram Hesabım

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın ikinci el otomobil fiyatlarının neden düşeceğini şu şekilde açıkladı: “Şubat ve Mart ayının 15’ine kadar olan yaklaşık 45 günlük bir zaman diliminde ikinci el araç fiyatları ortalama yüzde 7 arttı. Mart’ın ikinci yarısından yani virüsün etkilerinin artmaya başlamasıyla da ikinci el fiyatlarında az bir düşüş yaşandı. O da son 10 gündür yüzde 2-3 civarında. Ancak virüsün etkisiyle evde kalan ve bu sebeple para kazanamayan veya gelirleri sekteye uğrayan insanlar Nisan ayı itibarıyla ellerindeki ikinci el araçları satmaya başlayacaklar. Bu da ikinci el piyasasına bir arz hareketi getirecektir. Şu an ikinci el fiyatlarının çok uzun bir süredir yüksek olmasının en büyük sebeplerinden biri olan ikinci el araba az bulunabilir, yani piyasada yeterince ikinci el araç olmaması. Piyasaya girecek olan yeni satılık araçlar fiyatları aşağıya çekecektir. Bizim bakış açımız Nisan ayı sonuna kadar ikinci el araç fiyatlarında yaklaşık yüzde 7-8’lik bir gerileme olacağı yönünde.”

Yeni Fiat Egea Böyle mi Olacak? 2020 Fiat Egea Böyle Olursa Gördüğü ilgi 2 katına çıkar!

Son 1 Yılda En Çok Değer Kazanan İkinci El Araba Hangisi oldu? 2. Elde En Değerli Marka Hangisi?

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, ikinci el araçlar arasında kapsamlı bir fiyat araştırması yaptı. Şirket araştırmasında son 1 yıl içerisinde en çok değer kazanan araç modellerini belirledi. Araştırma kapsamında, ikinci elde değerini en çok artıran marka Renault oldu. Fiyat değer oranını en çok artıran modellerin yine Renault modelleri olması dikkatleri çekti.

Listenin En Üst Sıralarını Renault Modelleri Ele geçirdi

Buna göre, son 1 yılda değerini yüzde 46 artıran 2017 model Renault Megane 1.5 DCI Sedan listenin zirvesinde yer aldı. 2016 model Renault Megane 1.5 DCI Sedan yüzde 42’lik değer artışıyla ikinci sırada yer aldı. 2017 model Renault Clio 1.5 DCI yüzde 41’lik değer artışıyla üçüncü oldu. Türkiye’de en çok değer kazanan dördüncü otomobil modeli ise 1 yılda yüzde 38 ikinci el değeri kazanan 2017 Renaut Megane 1.6 Joy oldu.

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Yaptığımız bu araştırmada ise, Renault’un zirvede yer almasının birçok önemli sebebi var. Bunların başında; Renault2 markası altında son dönemde gerçekleştirilen kurumsal ikinci el yatırımlarının başarısı ve Türkiye otomotiv pazarında sahip olduğu güvenilir marka kimliği geliyor” dedi.

[irp posts=”16289″ name=”Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Nisan Sayısında Neler Var?”]

İkinci El Fiyatları Covid 19.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba