İkinci el araç pazarındaki son durumu CEO açıkladı! En çok o ilanlar var ama ilanda kalma süreleri uzadı!

ikinci el otomobil pazarı Kasım 2023.
ikinci el otomobil pazarı Kasım 2023.

İkinci el araç pazarındaki son durumu CEO açıkladı! En çok o ilanlar var ama ilanda kalma süreleri uzadı! ikinci el otomobil pazarı Kasım 2023.

Öncelikle bu bilgiler bana basın bülteni olarak gönderildi. arabamcom yönetimi tarafından gönderilen basın bülteninde yapılan açıklamaları yazının devamından bulabilirsiniz.

Ekim ayının merakla beklenen ikinci el ilan verileri açıklandı. Buna göre; en çok ilana koyulan araçlar sırasıyla 2012, 2015 ve 2011 yıllarına ait modeller oldu. Ekim ayında en çok 1.4 – 1.6 arası motor hacmine sahip araçlar görülürken; bu araçların ilan oranı %51 olarak gerçekleşti.

İlanlar içinde en yüksek payı ise %25,1 oranı ile 800.000 TL ve üzerindeki araçlar oluşturdu. Konuyla ilgili arabam.com CEO’su Arda Ayvaz, “Bakanlığın aldığı tedbirler sonucu ikinci el araçlarda ortalama %10 civarında fiyat düşüşleri yaşanıyor. Bununla beraber değer kazanacağını düşündüğü için araç alanların, araçlarını satmaya yöneldiğini söyleyebiliriz. Ekim ayı boyunca arabam.com’daki ilanlarda 800 bin TL ve üzerindeki araçların arttığını, bu fiyatlardaki araçların ilanda kalma süresinin uzadığını görüyoruz” dedi.

Ekim ayında ikinci el araç ilanlarının %70’ini otomobiller oluşturdu. Otomobilleri sırasıyla hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler izledi. Traktör ve tarım iş makineleri gibi ilanlar ise %2’lik kısmı oluşturdu. İlanlarda en çok görülen markalar sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. İlanlara model özelinde bakıldığında ekim ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Civic ve Passat oldu. Bu modelleri, Volkswagen Polo ve Opel Corsa takip etti.

Renault Megane Sedan kaç yıl Karsan tarafından üretilecek? OYAK Renault Fabrikasına ne gelecek?

Araba Habercisi SONBAHAR 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin SONBAHAR 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

ikinci el otomobil pazarı Kasım 2023.

ikinci el otomobil pazarı Kasım 2023.

ikinci el otomobil pazarı Kasım 2023.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba