Yeni Kia Ceed Ödüle Doymuyor! Red Dot Tasarım Ödüllerinde Kia Ceed Tüm Versiyonlarıyla Ödül Aldı!

Kia Red Dot Tasarım

Kia Red Dot Tasarım Ödülleri’nde önceden aldığı 3 ödüle yeni bir zafer daha ekledi. 3. Jenerasyon Kia Ceed, tüm kasa seçeneklerinde ödüle layık görüldü. Kia Red Dot Tasarım

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Kia Yorum, Kia Ceed Yorum, Ceed Yorum

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Peter Schreyer’i dizayn biriminin başına getirdikten sonra Kia’nın modellerindeki birinci sınıf dizayn son 10 yıldır dikkat çekiyor. Peter Schreyer, görev başına geldikten sonra 24 adet Red Dot Dizayn ödülü alan Kia, iddiasını devam ettiriyor.
Kia Ceed modeliyle Red Dot ödüllerinde hat-trick yapan Kia, 5 kapılı hatchback modeli, sportswagon modeli ve ProCeed 5 kapılı shooting brake modeli ile ödül aldı.

Daha önce Kia Cee’d olan model ismini de aradaki tırnak işaretini kaldırarak bütünleşik yapıya ulaştıran ve yeni ismiyle Kia Ceed oldu. Model ilk olarak 2007 yılında çıkmış ve çıktığı yıl Avrupa Dizayn ödüllerinde yılın kompakt aracı seçilmişti.

Yeni modeller ise Peter Schreyer ve Gregory Guillaume’nin yönetimindeki Avrupa Dizayn Merkezi’nde tasarlandı. Mühendislik ve Ar-Ge çalışmaları ise firmanın Rüsselsheim’de bulunan merkezinde geliştirildi. Üç kasanın üretimi de Slovakya’da gerçekleştiriliyor. Kia Stinger modelinden ilham alınan Ceed modelinin yeni dizayn dili, halefi olan modele göre daha geniş ve yere yakın bir tasarıma sahip. Daha sportif hatlara sahip olan modelde C sütunu ise yarım ay biçiminde konumlanıyor.

Ceed Sportswagon modeli ise kompakt sınıfta çok daha fazla yaşam alanı sunuyor. 3. Jenerasyon ile birlikte modelin uzunluğu arttı. Ayrıca, 625 litrelik bagaj hacmiyle bütün rakiplerinden iyi olmakla beraber bir üst sınıftaki modellerle de yarışıyor.

ProCeed modeliyle ile ilk kompakt shooting brake modeli ünvanını alan marka, sadece 1,4 metrelik yükseklikle en yere yakın aile aracı olmayı başarıyor. Sunduğu sportif dizaynla ve LED arka farlarıyla da dikkat çekiyor.

Hem ProCeed hem de Ceed modelinde yer alan GT modelleri ise 201 beygirlik 1.6 litrelik Turbo Benzinli motorla ciddi bir performans modeli oluyor.

Red Dot Ödülleri’nde 2019 yılında 55 ülkeden 5.500 model yarıştı. Bu modeller, inovasyon, kalite, fonksiyonellik ve çevreye karşı duyarlılığı gibi kriterlerle değerlendiriliyor. Bu kriterlerde, tek modelin tüm kasa çeşitlerinde ödül alarak hat-trick yapan Kia Ceed modeli haklı bir başarı gösteriyor.

[irp posts=”3333″ name=”Araba Habercisi Dergisi Nisan 2019 Sayısı Çıktı! Turkcell ve Vodafone Dergilik’ten Okuyabilirsiniz!”]

Kia Red Dot Tasarım

Araba Habercisi Dergisi Nisan 2019 Sayısı Çıktı! Turkcell ve Vodafone Dergilik’ten Okuyabilirsiniz!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba