İstanbul’da Neden Kış Lastiği Kullanmalısınız?

Kış Lastiği Zorunluluğu Başladı 2019.
Kış Lastiği Zorunluluğu Başladı 2019.

Kış Lastiği Zorunluluğu Başladı 2019, Kış Lastikleri Zorunlu, Zorunlu Kış Lastiği Kullanımı, Kış Lastiği Tehlikeden Korur, Dört Mevsim Kış Ayında Yeter mi? Yapılan bir araştırmaya göre trafikte olan araçların yarısından fazlasının lastikleri yeterli kondisyonda değil. Bu durum, sadece trafik güvenliğini tehlikeye atmamakla beraber aynı zamanda yakıt tüketimini de artıran etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. Kış Lastiği Zorunluluğu Başladı 2019.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Ayrıca doğru lastik basıncında kullanmamak da aracın kontrolünü zorlaştırmakla beraber yakıt tüketiminin artmasının en önemli nedenlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Doğru lastik basıncı için aracınızın kullanım kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ayarlamanız gerekiyor. Özellikle uzun yolculuklar öncesinde yola çıkmadan önce en yakın petrol istasyonunda lastiklerinizi doğru basınca ayarlamanız hayati öneme sahiptir.

Lastiğinizin ne kadar aşındığını diş derinliği ile anlayabilirsiniz. Ülkemizde uygulanan yasal sınır ise diş derinliği için 1.6 mm’dir. 1.6 mm altındaki lastiklere trafikte ceza kesiliyor. Ayrıca 3 mm altındaki derinliğe sahip lastikler de araç muayenesinden geçemiyor.

1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Henüz bireysel araçlara zorunluluk uygulanmıyor olsa da kış aylarında doğru lastik kullanımı büyük önem arz ediyor. Araba Habercisi Ekibi olarak yaptığımız araştırmada İstanbul’da geçtiğimiz 5 yılın Aralık-Mart aylarındaki hava sıcaklığı ortalaması 7 derecenin altında seyrediyor. 7 derecenin altında yaz lastiklerinin hamurlarının yapısı gereği fren mesafesi artıyor ve yol tutuşu zayıflıyor. Bu yüzden 7 derecenin altında kış lastiği kullanılması çok önemlidir. 4 mevsim adı altında satılan lastikler havanın 7 derecenin altında olduğu dönemlerde kış lastiği kadar başarılı performans göstermez.

Siz siz olun, altınızdaki aracın teknolojilerine veya lüksüne kesinlikle güvenmeyin. Sonuçta ister milyonluk aracınız olsun isterse en ucuz modellerden biri en nihayetinde dört tekerlek üstünde olduğunuzu unutmayın. Her ürüne gelen zamlar gibi lastik fiyatları da arttı. Ancak emin olun can güvenliğiniz için ödediğiniz ücret, lastik fiyatları ne olursa olsun her zaman ucuz olacaktır.

Kış Lastiği Zorunluluğu Başladı 2019.

Yeni Ford Transit Hibrit %8 Az Yakıyor

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba